За побиття Розинської порушили справу. Мельниченко пообіцяв знайти кривдників подругиЗа фактом нападу на журналістку Наталю Розинську Міністерство внутрішніх справ порушило кримінальну справу за статтею Хуліганство.
За даними МВС, 17 травня о 00:45 в Голосіївське РВВС із заявою звернулася громадянка Розинська, яка працює ведучою на Першому Національному.
- НТКУ просить правоохоронців якнайшвидше розслідувати напад на Розинську
Вона повідомила, що близько 21:20 в парадному, де вона проживає, двоє невідомих, шляхом нанесення ударів, завдали їй тілесні ушкодження, пише Корреспондент.net.
На місце події скерували слідчо-оперативну групу, а також керівництво управління МВС України в Києві, начальника Голосіївського РВВС і інших високопоставлених міліціонерів.
Під час розмови з Розинською було встановлено, що близько 21:15 вона припаркувала свій автомобіль і вирушила до вхідних дверей парадного, відчинила магнітним ключем двері і зайшла в під'їзд. "Слідом за нею зайшли двоє невідомих, на вигляд близько 30-35 років, спортивної статури. Коли жінка обернулася назад, щоб подивитися, хто йде за нею, то у відповідь вона отримала удар рукою в область голови", - повідомили в міліції.
Як повідомляється, після удару вона почала голосно кричати, у неї був шоковий стан. В цей час невідомі продовжували завдавати удари. Через кілька хвилин телеведуча опинилася на сходах першого поверху, біля неї були дві жінки, які проживають в будинку, котрі надали їй першу допомогу, викликали швидку і міліцію.
Розинську госпіталізували лікарі швидкої допомоги в лікарню № 17. Діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійна рана лівої брови, забій нирок, мікрогематургія.
За даним фактом слідчим відділом Голосіївського РВВС порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України: Хуліганство. Зараз з'ясовуються всі мотиви та обставини події. Почалося досудове слідство.
Тим часом екс-майор держохорони Микола Мельниченко, якому приписують роман з відомою телеведучою Наталею Розинською, пообіцяв відшукати тих людей, які її побили.
"Я однозначно сприймаю цей факт (побиття Розинської - ред.) як залякування і мене, і Наталки. Буду реагувати адекватно тій поведінці, яка є в Україні. Завтра я зконтактую і з Генеральною прокуратурою, і з депутатами Верховної ради. А також я знайду тих людей, які її побили", - запевнив Мельниченко в коментарі ТСН по телефону.
Нагадаємо, на початку травня Розинська опинилася в центрі скандалу. Вона заявила, що 2 травня в центрі Києва її намагалися затримати п'ятеро даїшників, погрожуючи пістолетами. У той же час, за словами правоохоронців, Розинська зупинилася на ділянці дороги, де зупинка була заборонена. Крім того, вона нецензурно лаялася і ображала інспекторів.
Через інцидент із міліціонерами Розинську відсторонили від роботи на Першому національному каналі.
Крім того адвокат телеведучої Наталії Розинської Микола Неділько не виключає, що правоохоронні органи, переслідуючи його клієнтку, намагаються вплинути на екс-майора Управління держохорони Миколу Мельниченка.
НТКУ просить правоохоронців якнайшвидше розслідувати напад на Розинську
Національна телекомпанія України просить правоохороні органи якнайшвидше розслідувати напад на ведучу телеканалу Наталю Розинську.
З відповідним проханням звернувся генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф, передає прес-слжуба НТКУ.
Телекомпанія також вимагає покарання винних.
"Ті, хто вчинив цей злочин, обов'язково мають бути покарані. Неприпустима люба форма насильства, особливо, коли це стосується жінки" - заявив Бенкендорф.
"Я хочу висловити слова підтримки Наталі, та побажати їй якнайшвидшого одужання", - додав він.
http://www.newsru.ua/ukraine/17may2012/roza.htmlВідповідь від: 17 Травня 2012, 12:37:04
Донецький суд за 40 тис грн відпустив екс-мера, який збив на смерть жінку, і скасував його тюремний вирокhttp://www.newsru.ua/ukraine/17may2012/anisimov.htmlАпеляційний суд Донецької області скасував вирок колишньому меру міста Димитрова Юрію Анісімову. 13 грудня 2011 року його засудили за ДТП, внаслідок котрого померла жінка, пише УНІАН.
Колишній мер був засуджений згідно з ч.2 ст.286 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Термін покарання визначили в 7 років позбавлення волі.
Тепер кримінальну справу передано до суду першої інстанції на новий судовий розгляд. Причиною скасування вироку стало те, що суд першої інстанції при дослідженні доказів і виголошенні вироку порушив вимоги кримінально-процесуального законодавства.
Апеляційна інстанція запропонувала місцевому суду під час нового судового розгляду усунути порушення і винести законну ухвалу, пояснили в прокуратурі й уточнили, що до Анісімова застосовано запобіжний захід у вигляді застави в сумі 40 тис грн.
Екс-мер Димитрова Анісімов 8 жовтня 2009 року, перебуваючи за кермом автомобіля в стані алкогольного сп'яніння, що було підтверджене експертизою, скоїв наїзд на пішохода – 48-річну жінку. Вона від одержаних травм померла в лікарні 22 жовтня 2009 року.
Зауважимо, що раніше Анісімова вже засуджували до семи років за цю історію, але суд його то відпускав, то знову карав.
Ось тут відео аварії
http://govorit.donetsk.ua/yurii-anisimov-poluchil-sem-let.html