Але сама дата - мені подобається.
Романе, якщо цитата про "світську державу" стосується дати свята - то я не про то.
При чому взагалі.
То дата нашого з жінкою першого побачення.
А щодо того, що порохоботи з одного боку і кацапоботи з іншого піднімають хай з приводу того, що свято "День української державності" якимось чином "не світське", чи "православне" - то це ТАКА бздура шо ППЦ!
Всі в школу ходили і всі знають, чого саме Володимир "хрестив Русь".
Те, що церква многожонця, вбивцю і п'яницю святим зробила - то аж ніяк не відміняє того факту, що саме прийняття і НАСАДЖЕННЯ православ'я (а правильніше буде сказати християнства, бо тоді ще не було розподілу) БУЛО СУТО ПРАКТИЧНИМ ДЕРЖАВНИЦЬКИМ ХОДОМ правителя Київської Русі.
А відтак ідея заснування свята - дуже правильна, бо як кацапи правонаступники срср, так українці правонаступники Київської Русі.
Це якщо цитата була якимось чином про то, а не про то що наш президент (ймовірно внаслідок впливу якихось психологічно активних речовин) втратив здатність зв'язано розмовляти - то вже інша річ.
Когось по голові били часто і сильно, а хтось ту голову регулярно накачував чим лише міг.
А ще хтось (як то Кива) може і нічого не робив, а вона у нього сама по собі така