Не моя війна
«Треба валити з цієї країни», або як вовки стали кроликами
https://zaxid.net/statti_tag50974/77% українців оцінюють ймовірність повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну як високу або середню. Проте біля комісаріатів немає черг з охочих провести збори резервістів чи територіальної оборони й поїхати на полігон відновити вміння та навички
Дуже легко захищати Україну від Росії у Львові, б’ючи вуличних музикантів чи розповідаючи, як мають діяти українські військовики в окопах. Але від пустослів’я до реальних дій дуже далеко. У сім’ях учасників війни дуже часто дружини й матері ставлять одне запитання: «А чому знову мій? Інші що, не в тій самій країні живуть?». Хтось про це говорить голосно, хтось тихо, соромлячись осуду. Але така думка точно виникає в головах більшості. Реальні учасники війни точно підуть знову воювати і готові померти за свою землю. Але чи готові інші українці зробити більше для країни, ніж поширювати у ФБ маніпуляції, називаючи це інформаційною війною і даючи в місяць пару сотень гривень на печиво військовикам. Вони вважають, що так «відкупились» від війни.