А от ми не можемо бути ні за тих ні за інших. Бо коли так - то все одно будуть гинути.
Потрібно аналізувати новини, дивитися різні джерела., особливо незалежні.
А тоді хоч-нехоч, а треба визначатися котра сторона бреше. Бо правди дві не буває.
Не можна сказати родичам людей, що летіли у Боінгу, що вам все одно хто його збив, бо ви ні за тих ні за інших!
Не можна бачити докази анексії і задіяння війська і особливо техніки і боєприпасів і казати "то просто геополітика".
То не просто геополітика, для тих, хто мерзне в окопах.
То для одних заробітки, для других боротьба за ідею, а за третіх захист своєї держави.
я безмежно радий , що ми з тобою ставимо одні і ті ж питання , і стараємо знайти хоч якусь правдоподобну відповідь. Особисто я вважаю , що обидві сторони брешуть , закликаючи в свої ряди більше електоратоту , щоби було кому мерзнути в опкопах , захвачувати будівлі СБУ , гатити з градів і т.д. Вивчаючи історію , ми бачимо ,що всі війни починалися і відбувалися з амбіцій однієї людини , чи то був Наполеон , чи Кайзер , чи Гітлер , тобто то завжди був якийсь місцевий князьок. А напротивагу цим князькам знаходились такі самі амбітні князьки , які пхали свій підпорядкований на вбивство іншого народу. В результаті ми мали війни, де нам казали, що німці воювали з французами , французи воювали з італійцями , поляки воювали з росіянами. А насправді то було елементарне задоволення внутрішніх амбіцій керовніків цих чи інших народів. І як тільки нам не називали тоті війни - вітчизняні , визволительні , світові , загарбнитцькі і т.д. Кінець кінців історія показала , що все то було через одну людину. В результаті всіх цих війн загинуло десятки мільйонів людей . І для тих що загинули все скінчилося-ВСЕ . А Франція , Німетчина , Росія там де були там і залишились . Якщо "махати прапором " і розказувати , що в 30 років треба життя віддати за краще майбуйбутнє нашої країни , то у мене виникає одне тупе питання - за всю сучасну історію ніхто з названих амбітних керовніків країн особисто не поклав своє життя на полі бою , за тоте краще майбутнє ? Парадокс якийсь - ви , бидлота , вмирайте за то краще майбутнє , а ми його почекаємо в броньованому мерседесі і радісно зустрінемо.
От тому то я за те щоб не гинули ЛЮДИ.
Так от доречі про геополітику то дуже складна штука і осована вона , в пешу чергу на інтересах держави ( і тих самих амбітних керовніків) . Саме "держави" , а не людей, які населяють цю державу. І в більшості випадків держава проводить свою геополітику , не питаючись думки народу .Держава завжди впевнена в тому , що в своїй геополітиці вона несе благо для свого народу.
І що цікаво, коли нам розказують що "нароні масси одностайно виступили десь проти чогось" , я завжди задаю собі питання - невже так можливо , аби люди так просто йшли по вулиці , в різні боки , а потім всі одночасно стрілило в голову , а не піти мені на центральну площу і виступити проти чогось ? І всі просто так нечаянно зібрались в центрі . Значить комусь то треба було , хтось то все організував , хтось використав незадоволення чимось для задоволення своїх амбітних проектів. От така "многоходовочка" , а тут ми в одному пості хочемо поставити світ з голови на ноги.