Попробую оживити темку.
Я користуюсь GPS програмою для КПК
Гис Руссаа також дуже не погана програма
Garmin Mobile XT Russia Под КПК и смартфоны лучшая альтернатива IGO8Взагалi то, Гармiн, це фаворит на ринку GPS, я би сказав GNSS, обладнання та програмного забезпечення.
Загалом, викоростання навiгацiйного обладнання для поiздок та подорожей на авто зручне. Все тiльки розвиваэться, створюються та поновлюються новi карти. Але використовувати для цього КПК вважаю не доцiльним. Iснуть автомобiльнi навiгатори, iх э дуже багато. Вiд розмаiття аж в очах рябить.
В своiй бiльшостi я використовую КПК як простий навiгатор. Наприклад щоб не заблукати в лiсi чи горах або в тайзi. Дуже зручно. Не потрiбно нiяких карт. Головне фiксувати мiсце, звiдки ти почав свою подорож, чи залишив авто, щоб потiм повернутися туди само. Програма покаже найкоротший шлях по прямiй. I пiд час повернення, буде сигналiзувати про вiдхлення вiд курсу влiво чи вправо. Також будуть записуватись треки, з певним фiксуванням вашого мiсцеположення на мiсцевостi. Скинувши всi данi в компютер, можна проаналiзувати всю вашу подорож. Глянути на швидкiсть вашого руху, скiльки часу ви обiдали, курили, рухались вгору чи вниз. Взагалi, iнформацii багато.
Точнiсть визначення мiсцеположення 20-30 метрiв. Але цього достатньо для мандрiв в лiсi, заблукати складно. Все залежить вiд сузiр'я супутникiв. бували випадки я 2 метри точнiсть витягував. Нiчого, скоро тих супутникiв буде багато, тай систем бiльше стаэ, ГЛОНАСС вже пiдключили, китайцi вже щось своэ мутять.