Єгор Соболєв:
"...первые шаги нужно делать очень быстро. Вацлава Гавела избрали в декабре, а расформировали службу Госбезопасности уже в январе. Ждать ничего. Если вы будете ждать, то вы все закончите в тюрьме. Я не шучу", - це поради від чеського колеги, який робив там люстрацію і приїхав допомогти нам.
Дуууже прошу правлячу коаліцію почути це. Закон про пожиттєву люстрацію Віктора Януковича і його ключових посадовців підготовлено 12 днів тому. Його ніхто з Вас, колеги, навіть не зареєстрував в парламенті. Закон про люстрацію суддів, які санкціонували терор Майдану, зареєстровано Вашим урядом 18 днів тому. Ви навіть не винесли його на голосування. Три варіанти, як офіційно утворити Люстраційний комітет, подані Вашому уряду 20 днів тому. Жодної офіційної реакції, окрім згоди на словах друзів-міністрів.
Якби не війна, я б зараз закликав йти викидати таку коаліцію з її крісел. Але оскільки парламент і уряд - єдині легітимні органи влади в умовах іноземного вторгнення - я тихо піду на пікет. Завтра, 0 09:30 разом з ініціаторами Реанімаційного пакету реформ будемо вимагати ухвалення потрібних для руху вперед законів. Від люстрації до прозорості державних закупівель.
Якщо Рада не почує, на четвер зберемо більший мітин