В Одесі була лише 3 доби. Але за цей час зрозуміла, що вірити одеситам можна лише рівно на половину. Це у них просто такий менталітет )). З малою шукали житло на добу. Якась жіночка запропонувала свої послуги. Я уточнила, що туалет мені потрібен в середині будинку і не загальний. Було обіцяно, що все цивілізовано ледь не з образою. Приїхали - виявилось, що туалет таки загальний і на подвір"ї, але з малою ічемоданами тащитись назад на вокзал уже явно не хотілось, бо нас привезли на машині у те "цивілізоване бунгало"...Наступного разу на вокзалі уже конкретно питала за квартиру, а не кімнату чи домик. Чоловік бив себе у груди, що у нього шикарна повноцінна квартира. Прийшли - виявилось, що то перероблена кімната просто. Але з відносно окремим входом. Не те, що про кухню - холодильником там навіть не пахло(...
Що мене там вразило ще - в Одесі існує місцевий закон - офіційно платити за паркування можна лише через паркомати. А тих паркоматів лише на 10 парковках існує. От і виходить, що на інших 1000 - водіїї мають повне право не оплачувати своє паркування)) чи оплачувати з власного бажання паркувальникам(але це зовсім не обов"язково).
Водії. Хазяїн квартири жалівся, що у них дебільні невиховані водії, які не поважають пішоходів...Але за наше там перебування переконалась у зворотньому - інколи ми перебігали у невизначених місцях, бо не знали де поблизу зебри
і нас пропускав хтось обов"язково...
Базар. Взагалі тащуся від євреїв - сторгувати можна ледь не вдвічі дешевше інколи. Вдавалося купляти виноград по 8грн за кг при первинній ціні 20грн)) ще й наслухатись кучу компліментів. А на промисловий товар взагалі погоджуються без торгу на твою ціну, звісно, якщо не дуже перегинати палку)).
Відпочиваючі на пляжі...Вишукані рагулі(((-страуси. Чого лише не надивилась. Починаючи від того, що батько підводив сина між чужих покривал і наказував - пісяй тут синку (і пофік, що потім там хтось на те місце ляже). Там я вперше попалась - ще не купалась навіть(щоб на море згрішити), а покривало уже воняло тим самим...І закінчуючи тим, що відпочиваючі все закопували у пісок у кращому випадку, хоча до смітника не більше 50м було. Закопувались собачі какашки, окурки і залишки їди(((. Так що аж гордість проймала, що наше рагульство не таке витончене(.
Стан будинків. Багато старих цікавих будиночків, але всі вони на 90 відсотків в аварійному стані і навіть поруч з новими спокійно уживаються відверті розвалюхи. Тож, наш Калуш в порівнянні з Одесою також виграє у стані споруд все ж...