Буде. Але не 8, а 8а і 6а.
Як я зрозумів вісімка мабуть їхатиме згори або суто по Європейській-Помаранчевої, бульвар, проспект ну і далі як тепер, а назад до Пушкіна як тепер, а потім по Вітовського Чорновола і на Європейську.
Або буде з гори їхати повністю, як тепер, а на гору - через Вітовського - Європейську.
Так принаймні влада говорила, що буде два маршрути.
Але як на мене то нелогічні маршрути бо має бути можливість їхати до певної точки як з одного боку, так і з другого.
Фактично люди, що живуть на Бані, на Вітовського і особливо на Мостиській - зараз найбільші ходаки.
Там чи до магазину, чи дитину в садок, чи будь куда - або таксі, або йди пішочком.
Колись наприклад з Бані собі до Калійного згори зійшов і були автобуси 8, 10, 14 і рідко 18.
Відповідно була можливість попасти хоч на Височанку, хоч на "негри" хоч на вокзал.
Зараз їм або перти кілометр на гору, або півтора на Пушкіна, а на вокзал то ще до технікуму собі підійди.
Звісно, якби ми в Гамериці жили то - купіт собі по машині і буде вам щастя... Але ж не живемо. І є всякі бабульки-дідульки, яким той кілометр то так як нам 10!
Ще є така вулиця як Глібова (Копанецька). Там теж люди живуть. У мене там город. Думаю багато у кого теж городи і дачі перед і за автопарком. Цілком був би логічним маршрут, який би їздив від вул. Долинської (ще один анклав
) через центр, (можливо по Величковича і через базар), Чорновола, Вітовського, аж до автопарку, а назад через Мостиську і далі теж або по Литвина, або ще якось екзотичніше. Там є варіанти. І отой єдиний автобус 1а чи 1б (не знаю точно ні як він їде ні як називається) не закриває всі потреби.
Хай він собі їде через годину, але хай би їхав.