Наприклад. Поки що там написане протилежне. Дивіться вищі посилання на Біблію (Новий Заповіт).
Ну добре, ось деякі:
28 А інших поставив Бог у Церкві поперше апостолами, подруге пророками, потретє учителями, потім дав сили, також дари вздоровлення, допомоги, управління, різні мови.
29 Чи ж усі апостоли? Чи ж усі пророки? Чи ж усі вчителі? Чи ж усі сили чудодійні?
30 Чи ж усі мають дари вздоровлення? Чи ж мовами всі розмовляють? Чи ж усі виясняють?
(1-е до коринтян 12:28-30) отже одних Бог поставив для керівництва і навчання та наставлянні в істині, а інші повинні слухати керівників, пастирів та вчителів.
старозавітня цитата про Новозавітнє священство.
18 І Я знаю їхні вчинки та їхні думки, і прийду, щоб зібрати всі народи й язики, і прийдуть вони й Мою славу побачать!
19 І знака на них покладу, і пошлю урятованих з них до народів, у Таршіш, Пул, і Лул, в Мешех і Кос, у Тувал та Яван, в острови предалекі, що звістки про Мене не чули й не бачили слави Моєї, і звістять мою славу вони між народами!
20 І вони приведуть усіх ваших братів із народів усіх у дарунок для Господа на конях та на колесницях, і на фурах та мулах, та на верблюдах, на гору святу Мою, до Єрусалиму, говорить Господь, як приносять синове Ізраїлеві дарунка в посудині чистій до дому Господнього.
21
І візьму Я із них за
священиків та за Левитів, говорить Господь.
(Iсая 66:18-21)
Христос для Своєї Церкви протягом трьох з половиною років готував керівників, священноначаліє. Він призначав не всіх віруючих в Нього, а тільки деяких:
Багато хто, каже євангеліст, бачачи чудеса, які Він(Христос) творив, вірили в імя Його. Але сам Ісус їм не ввірявся, бо знав усіх, і не мав потреби, щоби хтось свідчив про людину: бо Сам знав, що в людині.
Ін.2,23-24
13 Потом взошел на гору и позвал к Себе, кого Сам хотел; и пришли к Нему.
14И поставил [из них] двенадцать, чтобы с Ним были и чтобы посылать их на проповедь,
15и чтобы они имели власть исцелять от болезней и изгонять бесов;
Мр.3,13
отже Христос сам вибрав учеників для Церкви. В чому виражалася ця турбота?
Вони завжди були разом з Христом під час Його земної проповіді і Спаситель в основному навчав їх. Про народ
передає євангеліст. що
Спаситель многими притчами проповедивал им слово, сколько они могли слышать. Без притчи же не говорил им; а ученикам наедине изьяснял все
Мр.4.33_34
передавая избранным Своим ученикам тайны царствия Божия (Мр.4.11) Господь готував їх для всесвітньої проповіді посилаючи спочатку в міста та села "загиблих овець дому Ізраїля" Мф.10.5-7.11
навіть після воскресіння Господь все ще піклувався про наставляння Своїх учеників Апостолів, в
продолжении сорока дней являясь им и говоря о царствии Божием (Деян.1.3)
Христос також заповів Апостолам перед своїм Вознесінням щоб будували і берегли Церкву Його на землі. Не всім віруючим, але тільки їм, Апостолам сказав :
19Итак идите, научите все народы, крестя их во имя Отца и Сына и Святаго Духа,
20уча их соблюдать всё, что Я повелел вам; и се, Я с вами во все дни до скончания века. Аминь. Мф. 28,19-20
Цим Господь доручає Апостолам -
идите, научите все народы пропровідь Християнства. Словами,
крестя их во имя Отца и Сына и Святаго Духа, - Апостолам доручається священнодійство в Церкві. І ще словами :
уча их соблюдать всё, что Я повелел вам- Апостолам доручаєтья керівництво Церквою і навчання.
Відповідь від: 10 Січня 2013, 22:48:29
Справа ця яка доручена Апостолам продовжуєтсья в їхніх приємниках священства. Господь, знаючи, що Апостоли не будуть жити вічно і хтось продовжить їхню справу каже:
се, Я с вами (тобто з тими хто навчає і хрестить)
во все дни до скончания века. Тут ясно видно, що Господь говорив не тільки про самих Апостолів, але і про їх приємників, які будуть продовжувати справу священства в Церкві.
Відповідь від: 10 Січня 2013, 22:55:34
Тимофій був поставлений єпископом через рукоположення в священники:
с возложением рук священства (1Тим.4.14). В цьому священнодійстві брав участь Ап. Павло про що і нагадує Ап. Тимофію:
6 По сей причине напоминаю тебе возгревать дар Божий, который в тебе через мое рукоположение;Відповідь від: 10 Січня 2013, 23:06:33
Потім, коли Ап. Павло доручає єпископу Тимофію поставляти пресвітерів, вказує, що це священнодійство звершується з покладанням рук:
22Рук ни на кого не возлагай поспешно, и не делайся участником в чужих грехах. Храни себя чистым.1Тим.5.22
Відповідь від: 10 Січня 2013, 23:09:51
також про рукопокладання священників:
23Рукоположив же им пресвитеров к каждой церкви, они помолились с постом и предали их Господу, в Которого уверовалиВідповідь від: 10 Січня 2013, 23:11:27
Ап. Павло, звертаючись до Ефеських священників, каже: Дух Святый поставил вас (Деян.20.17)
Відповідь від: 10 Січня 2013, 23:14:02
сам собою ніхто не може зробитися ні єпископом ні священником ні дияконом тому:
что никто сам собою не приемлет этой чести, но призываемый Богом, как и Аарон (Евр.5.4)
Апостолам Господь сказав:
не вы Меня избрали, а Я вас избрал и поставил вас (Ін. 15.16)
Єп. Тимофій був поставлений не мирянами, але :
с возложением рук священства (1Тим.4.14) Рукопокладати пресвітеру було доручено єп. Тимофію, не мирянам. Це до того, що священників мають право рукопокладати тільки єпископи.
Відповідь від: 10 Січня 2013, 23:20:13
Про послух священноначальникам в Церкві Христос сказав:
16Слушающий вас Меня слушает, и отвергающийся вас Меня отвергается; а отвергающийся Меня отвергается Пославшего Меня (Лук. 10.16)
Відповідь від: 10 Січня 2013, 23:23:40
Ап. Павло пише:
17Повинуйтесь наставникам вашим и будьте покорны, ибо они неусыпно пекутся о душах ваших, как обязанные дать отчет; чтобы они делали это с радостью, а не воздыхая, ибо это для вас неполезно.(Євр.13.17)
Відповідь від: 10 Січня 2013, 23:25:55
Ап. Павло пише:
12Просим же вас, братия, уважать трудящихся у вас, и предстоятелей ваших в Господе, и вразумляющих вас,
13и почитать их преимущественно с любовью за дело их; будьте в мире между собою. 1Фес.5.12-13
Відповідь від: 10 Січня 2013, 23:27:51
Чи священників будуть судити інакше ніж всіх інших людей
При здійсненні таїнства Священнства(рукопокладання) чоловік отримує особливу благодать від Бога. Отже згідно притчі про таланти за цей особливий Дар Божий прийдеться дати звіт. Мирянин не має цього дару і не буде відповідати так як священник.