Я б навіть сказав перепливає...
Відповідь від: 11 Лютого 2013, 12:37:17
У німецькій мові є слово Медхен - дівчина, Фрау - жінка, і є ще Фроуляйн -то типу якраз буде дівчина.
Я коли так казав, то німці мене делікатно поправили, що з тим словом треба бути обережним, бо так ще називають жінок, з натяком на легку поведінку
Так що тонкощі не лише у нас
Відповідь від: 11 Лютого 2013, 12:41:45
А за Польщі казали ще так:
"Панна, чи нє панна... Піш - панна!"
Тобто чи була вона панна - то хіба лікар скаже
У сучасній мові вживається дівчина, доки незаміжня. Далі жінка.
Але в той же час у сучасному суспільстві є таке явище як цивільний "шлюб" - (гражданскій брак. Як колись казали: "хороше діло браком не назовуть!" ) . Ото ж хто її там знає, чи вважає вона себе вже заміжньою чи ні?!
То ж і називають мудрагелі (донжуани-самоуки) шістдесятилітніх жіночок дівчатами. Часто таке звертання можна почути у закладах харчування, на пошті у інших державних чи недавнодержавних установах.
Так що те. що ще вчора було ЗОВСІМ непристойним - нині вже норма. І навпаки.
Тож дорогі жіночки і дівчата, не варто ображатися, якщо вас назвуть дівчиною, бо то наслідок прояву нео-"культури" і нічого з тим не вдієш. То так як тепер модно казати "присідайте" замість сідайте, бо ж навіть президент у нас сидів... Жізнь у нас такая
Ну і не ображайтеся, якщо жінкою хтось назве. То може означати, що чоловік вважає, що ви на стільки приваблива молода особа, що на його думку вас точно і вже давно хтось покликав заміж