Старий анекдот:
Коли дорогу перебігають собаки, найгірші шанси - у такси...
мабуть я тут один люблю пішоходів.
правильно каже Александр.
Романе, а вони нас (і Вас в т.ч.) люблять??
Я не підтримую думку про те, що треба виходити і вчити по шиї декого з пішоходів. Але їх поведінка на дорозі, в т.ч і на переходах деколи просто шокує. Мій близький товариш в Надвірній розбив вщент машину, пів-року лежав в лікарнях і втратив здоров'я через те, що не захотів вбивати пацана на ровері, який вискочив йому під колеса. У 2002-му році я сам ледь не вбився на Хмельниччині, злетів в кювет і перевернув буса на всі чотири боки. По тій самій причині. Згадав про це, бо вчора мені знову дитина (років 3) з кущів біля "Сахари" вискочила...
Є пішоходи, яких і водій поважає - він подивиться на дорогу, оцінить ситуацію, впевниться, що водій його пропускає, швидко переходить ще й кивне водію вдячно. Є такі? Є. А інший йде не дивлячись, причому, ніби навмисно, помалу, часто з телефоном (це у них фішка така, чи що - телефон??) і ще з-під лоба пробує щось чвіркати до тебе... Не бачили таких? Впевнений, що бачили. Якщо через дитину не шкода і машину розбити, то такого аж кортить задавити! Оскільки давити машиною на переході не можна - може і є сенс лупити їх вже на тротуарі