На німцях за дистанцію по руках б'ють коли на права здаєш. А у нас то якось...
А ще там вчать, що перед перехрестям потрібно знижувати швидкість.
Я колись описував, як в Баварії мав ситуацію.
Виїздив з другорядної на головній "Т" подібний виїзд з поворотом ліворуч.
А в той бік (ліворуч від мене) головна мала перед перехрестям спуск, ямка і перед перехрестям знов підйом.
Відповідно я під'їхав, став, включив поворот, подивився, шо нікого нема і так як то механіка (2003-й рік ще був
), я поволеньки почав виїздити. І тут з ямки на гору, в 15 м від мене вискакує машина. Я по гальмах, він трохи взяв ліворуч і проїхав. Якби їхав прямо то міг би бути не сильний бум. А якби я не став... то сильний.
Я їхав з німцем і кажу, бля... я був би винен, бо я не на головній. А він каже -а той хєр якої мами летить як навіжений?
Коли він був на горбі, я як недосвічений водій його не помітив, відповідно не знав під'їхавши до повороту, що хтось зараз у ямі є. Відповідно там треба видко проїздити бо може виїхати в любий момент. Але і тому хто їде по "американських гірках" теж треба враховувати, що коли він під'їде до перехрестя - його можуть не сподіватися.
І досвічені водії там так їздять. Враховують всі нюанси.
Раз віз мене один старший француз на бусі, то він у селі, на ділянці де дорога переходла горбок, робив блим дальнім світом У ДЕНЬ
Я такий - а нафіга ви то робите?
А він каже, а там за горбком може зара хтось їде, а то трошки ще повертає дорога, а може він не сподівається що я тут буду, а може чуть посередині дороги їде. Краще так зробити і він буде попереджений.
А потім виявилося що він по молодості в гонках навіть участь брав. То я вже випитав після того як побачив як він при гальмуванні передачі скидує на нижчі а не на нейтралку і як він бусом заіздив на парковку. (там огорожа з таких дерев'яних патиків, типу просто дерево без кори і гілок прибите до таких же стовчиків) і чувак на бусі з поворотом залітає на то місце на швидкості, а я виходжу і бачу, що по обидва боки від дверей по 0,5 метра всього зазор
Я тоді поняв шо шота тут не то