На рахунок, що спочатку був диск, який швидко обертався - то це дуже "оригінальне конструктивне рішення" - якщо так, то всі легкі фракції з того диску під дією центробіжної сили мали б розлетітись, тобто гази і вода. Це як мінімум. А максимум - то і сам диск на всі чотири сторони. Ви, як "фізик-теоретик" мали б знати радіус Землі. Якщо колись був диск, то радіус був раза в два більший за теперішній, так? Вичисліть відцентрову силу. Я цього не можу зробити, бо не знаю швидкості обертання, а ви, напевно, знаєте. Просвітіть нас, за який час Земля робила повний оберт після так званого народження в формі диску.
Що стосується подальшого перетворення в веретено, то це ще більш "оригінальноє конструктивноє рєшеніє". Фізики нєрвно курять в стороні. Але:
Є така альтернативна фізична теорія, згідно якої гравітації взагалі не існує. А тіла насправді не притягуються, а притискаються світовим ефіром. А маса тіла - то міра взаємодії тіла з ефіром.
http://314159.ru/kim/aether.htm А ще є теорія, що Земля пустотіла, тобто, як м"яч.