Рибка, щось я одразу не побачила твій пост тут. Знову з грибами вожусь, підкинули ще 5 кг. Я вже навіть спробувала своі мариновані нрибочки (і вижила
). Тому сміливо ділюсь рецептом. Мені на смак якраз такі, як я люблю. В міру солені і з оцетом без перебору, в результаті до споживання можна навіть не приправляти більшше нічим.
Грибочки ріжемо на куски не дрібні, бо уварюються. Заливаємо в кастрюлі водою та ставимо варитись, не забуваємо додати ч.л. лимонноі кислоти. Першу воду зливаємо, довівши до кипіння, потім вже варимо у новій воді, підсоленій, 40-50 хв. Готовність визначаємо по тому, що перестає утворюватись піна (іі треба збирати) та гриби осідають на дно.
Рецепт маринаду: на 1 л води 2 ст.л. солі, 1ст.л. цукру, 100 гр оцету 9%, 5-6 горошин духмяного перцю та так само чорного горошком, трошки гвоздики, 2-3 лавр.листки. Доводимо ло кипіння.
А тепер у нас 2 варіанти. 1) Або заливаємо даним маринадом гриби у банках простериоізованих ( я мию содою та сушу в духовці), 2) або проварюємо гриби ще 10 хв. в маринаді та роприділяємо це все по банках (насиченіший смак виходить). В банки ще даю по зубчику часнику. Пастеризую (чи то стерилізую))) це все 40 хвилин і закатую. Перевертаю, як і будь-яку іншу консервацію, догори дригом, накриваю ковдрою і лишаю охолоджуватись.
Відповідь від: 23 Вересня 2013, 23:27:40
Видно та грибна епопея не дасть мені до груш добратись)))
Відповідь від: 23 Вересня 2013, 23:28:36
Ще поділюсь секретом тривалого зберігання сушених грибів.
Необхідно грибочки помістити у склянну ємкість (найкраще в банку), посипати сіллю (без фанатизму, як треба досолите при приготуванні), накрити листком паперу звичайного друкарського, та капроновою кришкою. Перетрусити (щоб сіль розприділилась рівномірно) та залишити в сухому місці до потреби
Ні тобі мошок різних, ні вологи. Можна так до 2-х років зберігати (якщо получиться).
Відповідь від: 23 Вересня 2013, 23:42:16
Содіваюсь, Рибка, що я встигла до Твоєї грибної епопеї