2012 року українське суспільство потроху"звіріло" - психіатр
29.12.2012 06:32
Нагромадження внутрішніх проблем призвело до озвіріння суспільства і неадекватної реакції на скоєні в цьому році жорстокі злочини - вбивства Оксани Макар, охоронців з ТРЦ "Караван" і сім’ї харківського судді.
2012-й рік в Україні ознаменувався кількома жорстокими злочинами, які отримали надзвичайно сильний резонанс. На думку психіатрів, наше суспільство, стикаючись з несправедливістю, все більше звіріє.
Голосні історії вбивства Макар, справа"караванського стрільця" і вбивство сім'ї судді у Харкові об'єднує те, що в очах значної частини суспільства злочинці, котрі здійснили злочин, виявилися мало не героями.
"Саме в 2012 році суспільство дійшло до стадії озвіріння, коли ці жорстокі злочини знайшли свою зацікавлену аудиторію, якщо можна так сказати", - заявив голова Асоціації психіатрів України Семен Глузман, передає " ZN.UA ".
"Адже хоч якими би були Оксана Макар, охоронці з "Каравану" і харківський суддя, вони не заслужили такої жорстокості", - зазначив він.
Глузман звернув увагу, що схожі злочини, навіть більш жорстокі, траплялися і раніше. Однак суспільство не реагувало на них подібним чином.
"Думаю, що через наші внутрішні проблеми, які ніяк не вирішує влада (роблячи при цьому вигляд, що вирішує), суспільство, постійно і всюди стикаючись з несправедливістю, звіріє. Я свідомо відходжу від проблеми бідності, бо звіріють не тільки бідні, а й так званий середній клас",- підкреслив психіатр.
На його думку, принаймні частина людей втомилася від влади, від якої очікує якихось конструктивних рішень, але отримує деструктив.
"Мільйонери і мільярдери багатіють, а звичайні громадяни не отримують можливості жити спокійно і комфортабельно... Озвіріння відбувається, тому що все це накопичується, а потім витісняється таким чином", - резюмував Глузман.
Експрес онлайн
Мені особисто в статті не сподобався термін "озвіріння".