33 І навряд чи Вам ДАНО обгрунтувати ЧОМУ САМЕ щось на кшталт аллеї класиків світової літератури доречно облаштувати саме на вулиці ПУШКІНА. Ключовим словом тут є - СУЧАСНИК. Бо в заснованому Пушкіним літературному журналі "СУЧАСНИК" публікували як класиків російської літератури так і переклади класиків зарубіжної літератури. Хоча й Пушкін ніякого особливого зиску з видавництва того журналу й немав (чому? Довго розповідати. Але якщо коротко, то ж за словами пані Оксани, що виступала на ромадських слуханнях - Пушкін же ЦАРЮ СЛУЖИВ і байдуже, що з заслань "не вилазив" бо як "служив царю" одами "ВОЛЬНОСТЬ").
Згодом на тім журналі заробив справжні статки Антон Чехов - то ж, Ігорю Степановичу, класику треба знати.
І що вже казати, що Ви не спромоглися оцінити в моєму переліку класиків світу представників Японії - слабо???
Щиро вражений Вашою ерудицією, шановна пані М., але мушу Вас розчарувати: ідея спорудження алеї класиків світової літератури далеко не нова. Для прикладу, у міському парку Кишенева ще у 60-х роках минулого століття започатковано встановлення скульптурних пам’ятників відомим літераторам світу, і сьогодні їх налічується більше 20.
Ігоре Степановичу, то може Ви вразите мене власною ерудованістю й процитуєте хоча б одного класика, з тих відомих літераторів світу, як Ви їх визначили, бюсти котрих встановлені на алеї класиків у Кишиневі?
Пропоную їх перелік: Василе Александри, Тудор Аргези, Георге Асаки, Джордже Баковия, Лучиан Блага, Октавиан Гога, Александру Донич, Николае Йорга, Дмитрий Кантемир, Михаил Когэлничану, Джордже Кошбук, Джордже Кэлинеску, Ион Крянгэ, Алексей Матеевич, Николае Милеску-Спэтару, Константин Негруцци, Алеку Руссо, Михаил Садовяну, Константин Стамати, Константин Стере, Никита Стэнеску, Александр Хиждеу, Богдан Петричейку Хашдеу, Мирча Элиаде, Михай Эминеску, Григоре Виеру, Адриан Пэунеску
Для розуміння читачів форуму – у Кишинівському парку справді є так звана алея класиків, проте це їх "рідні" літератори, молдавські та румунські, та декілька політичних діячів.
Відповідь від: 28 Листопада 2011, 08:13:18
Відповідь від: 21 Листопада 2011, 21:05:09
Щодо безкоштовної медицини. Перше, що мене цікавить - то Ваше ставлення до повідомлень про вимоги лікарів оплати свої послуг.
Якщо Вам відомі конкретні випадки, коли калуські медики вимагають плату за свої послуги – звертайтесь до мене письмово, і тоді ми будемо з’ясовувати ситуацію з участю правоохоронних органів. Хабарництво можемо побороти тільки разом!
34 Гаразд, візьмемо ситуативно. Випадок, що стався зі мною особисто.
Мене швидкою доставили до приймальні ЦРЛ з глибокими порізами на нозі з яких ллялась кров. Посадивши мене на тапчан в приймальні всі просто вийшли, медсестра, що нарешті з’явилася і в якої ЯЯ запитала – де ж лікар – відповіла, що наче вони десь там каву п’ють – і знову пішла геть. Не знаю скільки часу ЯЯ так просиділа (чи то півгодини, чи годину), але згодом вже не могла сидіти, бо як вмлівала й мусіла лягти на той тапчан, щоб остаточно не втратити свідомість.
То ж підкажіть мені, КОЛИ ЯЯ мала би писати заяву на Ваше ім’я: коли стікала кров’ю, чи то коли була вже у напівсвідомому стані???
З іншого боку, якщо би в мене в той момент знайшлися гроші й ЯЯ би всунула їх у кишеню медперсоналу – то ЯК Ви пропонуєте мені згодом довести цей факт прокуратурі??? Цей випадок зі мною стався п'ятнадцять років тому. Звісно, що мене тоді "зашили" та втрата крові була настільки велика, що ЯЯ ще кілька днів підвестися з ліжка була не спроможна. А після того, ЯЯ час від часу дізнаюся, як привезені в приймальню ЦРЛ люди із травмами прямо там помирали від втрати крові – і в мене не виникає ілюзій, щодо справжньої причини їх смерті. Бо як сама через те пройшла, а до одного з таких ЯЯ навіть особисто Вас можу на могилу відвести… помолитися, свічку запалити. Розумію, що Ви станете посилатися на задавненість наведеного мною прикладу, та, перш за все – то був ситуативний приклад, якій вимагає відповіді –
ЩО робити у такі ситуації??? І нажаль, ставлення до пацієнтів мало чим змінилося з того часу, то вже з нинішнього досвіду.
Щодо пологового – то тут взагалі тема окрема й дуже болісна, бо як деякі з випадків, що там мають місце відбуватися (коли не заплатять, чи не подякують, в залежності від ситуації), назвати звірствами – то є образою для звірів.
Проте ЯЯ не заперечую, що в Калуші є добрі лікарі, які гідно й належно виконують свою роботу. До речі – про інфекційне відділення останнім часом чую лише добрі відгуки й більше того, чую, що навіть подяки – щирі подяки при виписці – брати не хочуть, кажуть, що там такі зміни відбулися завдяки новій завідуючій тим відділенням.
Тому Ваше:
Якщо Вам відомі конкретні випадки, коли калуські медики вимагають плату за свої послуги – звертайтесь до мене письмово, і тоді ми будемо з’ясовувати ситуацію з участю правоохоронних органів. Хабарництво можемо побороти тільки разом!
- то є лише чергове пустодзвонство, і показник небажання займатися тією проблемою. Звісно, що зручніше таку не визнавати.
Відповідь від: 28 Листопада 2011, 08:23:39
35 Ігор Степанович, якими особливими потребами Ви поясните непомірно роздутий штат працівників апарату міської ради – більш ніж у два рази? Більше того, як показує практика працівники апарату міської ради виконують свою роботу вкрай погано: це й ненадані (вчасно чи то навіть взагалі) відповіді на клопотання, невідповідність дій до законодавства, повсякчасна демонстрація (в проголошених Вами чи то від імені міської влади заяв) відсутності кваліфікованого юриста, при наявності у штаті цілого юридичного відділу. Гадаю, що звертаючись до мене – пані М., Ви розумієте з ким бесідуєте й не станете заперечувати мені в моєму закиді, оскільки добре знаєте, що ЯЯ мала нагоду особисто переконатися в їх неналежній роботі.
Чи не варто було б скоротити половину тих працівників, що припинило б розтрату коштів міського бюджету щонайменше на 0,5 млн. грн.. в рік? Погодьтеся, немалі кошти для міста, що має борги й багато інших потреб вимагаючих грошових витрат. Тим паче, що заради економії Ви навіть ініціювали "злиття" у єдину структуру газети Дзвони Підгір’я , КМТ та МІЦ, а це економить лише витрати на ... 4 зарплати.
Відповідь від: 28 Листопада 2011, 08:28:11
36 Ігор Степанович, на останньому засіданні виконкому було виділено кошти допомоги громадянам, що її потребують у сумі 10861,08 грн. ЯЯ переглянула перелік прізвищ тих громадян (у додатку) на сайті міської ради та не зустріла там жодного прізвища батьків онкохворих дітей, що є у Калуші. З іншого боку мені відомо, що таки батьки зверталися до міської ради із клопотаннями про надання їм матеріальної допомоги та на їх заяви, ще місяць тому, не було надано відповіді, хоча заяви подані були ще в літку.
Тож "яка доля" тих заяв? Чи були, нарешті, надані на них відповіді – і якого змісту?Відповідь від: 28 Листопада 2011, 09:04:44
ааа, і ще одне, ледь не забула – як в подальшому ігноруватимете мої питання "ліпитиму" МІНУСИ у карму – ЗА КОЖНЕ ЗОКРЕМА!!!
це не питання й відповіді не потребує.