Мені Вас шкода. Таке враження що ми спілкуємось на різних мовах.
Відповідь від: 24 Травня 2011, 13:42:34
У палаті однієї лікарні лежали дві важко хворі людини. Ліжко одного з них стояла прямо біля вікна, ліжко іншого - біля самих дверей. Один з хворих міг цілими днями дивитися у вікно. Інший бачив перед собою тільки облізлу стіну.
Хворому, ліжко якого опинилася біля дверей, захотілося дізнатися, що ж відбувається за віконцем. І він попросив свого сусіда по палаті сказати, що ж йому там видно.
Той з готовністю розповів, що бачить тихий ставок, рибалок на дощаному містку, пташок на галявині і кішку яка за ними полює. Розповіді про зовсім інше життя там, за вікном, тривали кожен день. Хворий, який лежав біля вікна, розповідав своєму сусідові то про казково красиві хмари, схожі на овечок, то про бабусю з онуком, які прогулюються біля ставка, то про закоханих, що сидять на лавці.
Від цих оповідань хворий біля дверей озлобився. Він втратив апетит і ніяк не міг зрозуміти, чому твориться така кричуща несправедливість: перед ним одна лише облуплена стіна, а очам його сусіда відкриваються такі дивовижні картини.
Ненависть його була така велика, що одного разу вночі, коли сусідові біля вікна стало зовсім погано, він не став викликати сестру милосердя, хоча для цього потрібно було тільки натиснути кнопку дзвінка біля узголів'я. Він прикинувся сплячим, а вранці, коли санітари вивезли з палати хладний труп покійного, попросив, щоб його перенесли на звільнене біля вікна місце.
Глянувши у вікно, чоловік остовпів: весь вид закривала висока глуха стіна.
- Як таке може бути? - Вигукнув чоловік. - Адже він стільки всього розповідав мені про те, що бачив у віконці - і про тихий ставок, і про овечки-хмари, і про бабусю з онуком ...
- Ах, якби він тільки все це бачив, - сказала медсестра. - Адже він був сліпим від народження.
- Але як же? - Прошепотів хворий. - Навіщо ж він тоді ...
- Це він так хотів утішити вас ...