Суть така: є в нас депутати-списочники і депутати-мажоритарники.
Мажоритарник мав би працювати у своєму окрузі і то навіть не обговорюється.
Списочник йшов по багатомандатному округу - його округ то все місто, тому тут також не проблема.
Якщо фракція велика, наприклад УП - то там вони паперами можуть помінятися, один другому передати - проблеми не бачу.
Навіть якщо фракція мала (або наприклад ще й опозиційна), то вони повинні працювати не гірше за більшість.
І найголовніше: до кого би людина не звернулася - питання повинні вирішуватись, Калуш - наш дім і маркувати жорстко округи немає потреби.
Все решта - питання організації роботи депутатів і того як вони ставитимуться до того, що хтось "поліз на чийсь округ" - щоб такі можливі конфлікти зняти (бо в залі й без того купа всяких суперечок), депутатські запитання, звернення чи запити можуть бути колективні (так навіть краще).
Наприклад, я мав би свої листи адресувати Коротичу. Але, приміром, його не знаю або не знаю куди папери нести і тд
В такім випадку, пишу до того депутата кого знаю або на кого втраплю, а він вже кооперується сам з Коротичем і допомагають разом мені по моєму питанню. А якщо то будуть ще й люди з різних політсил - ще краще - бо ймовірність "проходження" такого питання зростає.
Я як виборець у виграші, депутатам на голову лаврові вінки, газети мають про що писати - всі щасливі.
Відповідь від: 15 Лютого 2011, 11:09:18
Крім депутатів, котрі можуть впливати на ситуацію силою свого статусу
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=93-15 у нас ще є передбачені громадські помічники депутатів, які тим допомагають, консультують і тд.
Регламентом КМР, якщо я не помиляюсь (тут є присутні люди, що можуть мене поправити), визначено до трьох помічників одному депутатові... Але багато хто із депутатів таким інструментом не користується...
Є і негативні приклади в межах області, коли помічники (як і окремі депутати) замість допомагати депутатові просто їздять випивші
і "світять ксівами".
До речі, хто вважає себе хорошим помічником - нехай запропонує свою кандидатуру котромусь депутатові, - таким чином Ви також зможете долучитися до роботи на благо громади.
Я вже бачу це: 150 помічників і ще 50 депутатів + мер +заступники займаються справами громади!!!
ТА ЦЕ Ж КРУТО!!!
А чому ні? Закон дозволяє...