Ігоре -
ЯЯ, я Вам відповім тоді з точки зору українського націоналізму: російська мова, якою Ви послуговуєтесь - є нічим іншим, як угро-мордовсько-татарським діалектом древньокиєвської української мови північно-східних степів Євразії... І спробуйте оспорити!
- ото перл -
Не зовсім зрозуміла Вашого "діалектного"
оспорьте, здогадуюсь, що Ви мали на меті сказати - "оскаржіть" чи "заперечіть", коли так - легко.
Прошу, обгрунтуйте свою думку.Цитата: ЯЯ від Вчора в 03:33:44
Русский язык один из мировых языков наряду с английским, испанским и китайским по количеству носителей.
На відміну від Вас, я частіше буваю в Європі ніж в Росії. І практично ніде в Європі російської мови розуміти не хочуть і не можуть, в деяких країнах вживання цієї мови є навіть дискомфортним (Угорщина, наприклад). Тому ця Ваша теза про всесвітнє значення російської мови актуальна лише в межах 3-го кільця МКАД і кількох областей західної Росії (Курськ? Бєлгород?)
http://ru.wikipedia.org/wiki/Международный_язык
Цитата: ЯЯ від Вчора в 03:33:44
Осмелюсь отметить, что к украинскому языку на востоке отношение изменилось в силу ряда причин.
Я знаю. Відношення до нашої мови, як і до України в цілому - значно змінилось на гірше.
Ви самі щойно говорили про те, що на відміну від мене частіше буваєте у Європі, а ніж у Росії - тому вважаю, що для складання об'єктивної думки в мене, принаймі, було більше можливостей.
Что касается белокаменной, так это же "Третий Рим", где к приезжим относятся так же благожелательно как к туристам в Венеции, это относится ко всем и не имеет значения от куда ты прибыл, а уж коль приехал, будь добр, говори на русском - это факт.
Ви напевно давно не бували у Венеції. Я був минулого червня. Нічого, маса туристів з цілого світу, але всі розмовляють англійською. І офіціанти в кафешках, і гондольєри.... Так що Москві не лише до Риму ще далеко, а й до Венеції....
Ігоре, щиро бажаю Вам й цього червня відвідати Венецію, ще й
віднайти місцевого жителя та поцікавитися його думки про оту масу туристів з цілого світу - впевнена, Ви будете неприємно вражені.
Приклад Венеції був наведений для порівняння, а не задля утотожнення.
А Ваше желание просить жену (русского филолога) составить для меня тест на знание русского языка и литературы, у меня вызвал смех
До Вашого відома - про таке своє "желаніє" я не повідомляв, будьте коректними у цитуванні І повірте, хоч у мене два дипломи з технічних спеціальностей, моєї ерудиції вистачить для того, щоб загнати і носія російської мови... При бажанні.
Якщо я помилилась та моя відповідь була не за адресою - то прошу вибачення.
Хотя чему здесь удивляться - ведь то, что депутаты гор. совета не знают текста песни "музыки Вербицкого на слова Чубинского" факт известный и доказанный опытным путём и это за десять километров от могилы Стёпы Бандеры.
По-перше, незрозуміло до чого тут депутати міськради. По-друге - я просив би підкріпити Ваше висловлювання відповідним посиланням.
Ігоре, чи не Ви висловлювали обуреня з приводу концерту ДДТ у Калуші додаючи - "і це за десять кілометрів від могили Степана Бандери". Коли не Ви, тоді мені доведеться ще раз вибачитися перед Вами.
23 серпня 2007 року.... - мені продовжувати?
от могилы Стёпы Бандеры.
Пропустив я це раніше..... ЯЯ! Тут Ви явно дозволили собі надто вільне висловлювання! Я вимагаю Вашого вибачення за це від імені всіх!
Якщо Василь не є Васею, Михайло не буде Мішею, Микола не назоветься Колею.