Скандалом затьмарився поєдинок в Мюнхені між суперважкоатлетами Віталієм Кличком і Дереком Чісорою. Крім того, що британець ще під час передматчевого зважування дав супернику ляпаса, а на рингу перед самим боєм плюнув водою в обличчя Володимиру Кличко, на прес-конференції після поєдинку Чісора побився зі своїм співвітчизником -- Девідом Хеєм. Причому для того, щоб вгамувати обох представників Туманного Альбіону, довелося викликати поліцію. Про це повідомляє uaboxing.
Як виявилося, Чісора і його промоутер Френк Уоррен вирішили використати цей момент для того, щоб спонукати Хея знову вийти на ринг -- хоча б проти того ж Чісори.
Приводом стало і те, що менеджер братів Кличків Бернд Бенте сказав, що більше не хотів би вести справи з британськими боксерами. Це і змусило Хея прямо на прес-конференції почати задавати питання, мовляв, а з які ж на це підстави?
Побачивши у залі Хея, Чісора звернувся до нього з глузуванням: "Девід, як твій палець? Ти і я можемо вийти один проти одного в Лондоні. Через Хея зіпсувалися відносини з телекомпанією Sky Sports і тепер страждають всі молоді боксери, тому я збираюся набити його за це. Якщо Девід Хей боєць, він повинен битися проти мене. Давай будемо битися -- ти і я".
Тим самим Чісора спровокував Хея, який, як відомо, програв Кличку, зокрема через травму пальця на нозі. Спікер прес-конференції, а також Уоррен ніяк не могли заспокоїти Хея, який у відповідь випустив гнівну тираду про те, який він великий боксер і чому Чісора з ним не бився раніше. "У тебе три поразки підряд", -- відповів Хей.
Після цього Чісора зі словами "Ти мені хочеш сказати все в обличчя? То скажи мені!" З цими словами Дерек встав з-за столу і попрямував до Хея. Після кількох слів почалася бійка, в якій взяли участь не тільки боксери, але і тренери.
Темношкірий амбал Чісора, отримавши оковий від Хея в обличчя, упав назад.
Під час бійки Хей схопив штатив від фотоапарата, а Чісора пляшку. Після того, як охороні вдалося роз'єднати боксерів-хуліганів, Хей пішов, а на авансцену вийшов його тренер Адам Бут з розбитою головою. У своїй травмі він звинуватив Чісору: "Це ти тримав пляшку в руках". Чісора пробував вибачитись і витерти кров з обличчя Бута.
Після хвилини гарячих з'ясувань, Бут звернувся до менеджера братів Кличків, які увесь цей час спокійно спостерігали за тим, що відбувається. Бут заявив, що він винен в тому, що бій між Хеєм і Віталієм не відбувся. А ще він додав, що вони чекають його дзвінка, і готові до поєдинку в будь-який час.
"Я дуже розчарований. Це зайшло надто далеко. Бокс не повинен бути таким. На прес-конференції не повинно бути закривавлених осіб. Бій повинен проходити в ринзі. Я збентежений", -- заявив Володимир Кличко.
Тепер своє має сказати німецька поліція, яка буде з'ясовувати всі обставини бійки. Також заяву мають зробити боксерські організації.
Експрес online