о, нарешті прочитав 4 сторінки))
в даний момент я на 4му курсі універу, і шо далі буде за півтора року я собі не уявляю. Треба щось робити і це я зараз прекрасно усвідомлюю, так як стараюся приносити хоть якийсь дохід додому, бо мушу забеспечувати не тільки себе.
На першому курсі універу я пішов на робту у фірму "Віп-партнер", займалася вона у той час багато чим...практично всім у сфері ІТ послуг. Працював я там по 1С. Навчили мене складати форми і запрограмовувати. Всьо вроді би добре. На той час я мав таку зарплату -як мої одногрупники три стипендії. При чому робив там від 15.00 до 20.00. Все вроді би добре. Робив там майже рік. Але Віп-партнер був Київською фірмою. В Франківську був їхній офіс, і вони з часом перепрофілювалися чи закрилися...кароче нас 5 чоловік по 1с і по веб-дизайну - звільнили.
Життя дуже швидка річ, і шоб вспівати за розвитком подій треба бути дуже уважним. Кажуть - шо на помилках учаться. Один раз я втратив дуже перспективну роботу, тупо по своїй халатності, через те що були свята і новий рік. Робота була за кордоном в США. Я займався оновленням дизайнів різних сайтів, наповнював їх інформацією, шукав по змозі нових клієнтів і головне, що я працював на людину з Чікаго і англійської мови мені не потрібно було знати, він сам родом з Івано-Франківська. Де я його знайшов? Знайшов шо треба було РНР програміста. В тому ділі я не дуже сильний , але базові поняття маю, самоучка. Подав заявку - по Скайпі пройшов співбесіду, получив рівно три зарплати, і далі новий рік, коляда...водка...водка...водка..і я вже без роботи...(( СТИДНО капєц, але шо зробити...на помилках учаться.
Зараз шоб людині після закінчення універу піти на роботу - тре мати знання (по моїй спеціальності). Я навчаюся на спеціальності "Комп"ютерні мережі", тго шо нас учать в універі - навіть для звичайного користувача ПК не стає. То вже яка може бути мова про роботу в якійсь перспективній компанії? Десь 2 місяці тому теж по оголдошенню попав на співбесіду, я думав шо я хоть знаю ази РНР програмування - але при співбесіді - виявилося шо я декий від того. ІТ ринок дуже стрімко розвивється і шоб попасти мені на роботу у цій сфері прийдеться нелегко. Після співбесіди домовилися шо вони мене почнуть навчати. Ходив я до них 2 тижні на стажеровку. Вроді би все розумів, книжки до 4 ночі читав, приходжу до них на 3ій тиждень, а там компи збирають, я такий в шоці....а виявляється фірма закривається...нема чим платити за оренду.
Ще колись як я вчився в технікумі на спеціальності "Обслуговування ітелектуальних інтегрованих систем" підробляв у Бескид-сервісі, складав компи, туда попав по знайомству, там мені подобалося, було класно, багато чого навчився, але прийшов ше один власник і їх стало двоє і компи вони ввжали невигідно їм продавати.
Як результат....ну ніби знаю я трохи по своїй спеціальності, а в результаті - на роботу не візьмуть - бо мої знання вважають мізерними. А зараз вчити на себе працівників не дуже хтось хоче, затрачати час для навчання нового працівника і т.д. Є одна надія на компанію SoftServe , дуже класна кантора, має багато відзнак і т.д. Ставлення до працівників супер. + гроші солідні платять + робота ВСЯ на закордон, вони десь за місяць-два почнуть набирати тренінг-групи по JAVA, при чому - вчать на халяву і вчать на високому рівні. Друг там працює. Дуже круто там. Відгуків позитивних дуже багато. Якщо побачать шо ти шарющий і всстигаєш виконувати їхні проекти -ЗП - 2000-3000$, він працює PHP порграмером - його ЗП 1500у.о.
є ще одна ідея, одногрупники пропонують відкривати своє діло в сфері ІТ технологій, але це знову ж таки час...
но стояти на місці - це явно не для мене.
п.с. На рахунок Держ Роботи - то це добре, навіть дуже, але отримувати солідну ЗП ти зможеш років так за 10...якшо не більше...