Ну далась же Вам та хартія!
Мова не про італійців. З архітектурної, а не археологічної точки зору - як вже писалось - не кожен будинок, який старий, має цінність. З археологічної, можливо, історичної - не виключаю. Але в темі ми обговорємо саме архітектуру, тому не плутайте ці поняття. Вибачте не архітектуру а архітектуру в історичній частині - це дві великі різниці . (так кажуть в Одесі)
Я згідний, зберегти ті декілька існуючих будинків безумовно варто, бо Калуш і так добре постраждав - мало що взагалі залишилось. Але! Відновлювати повністю квартал - ні в якому разі. Ніхто і не писав "повністю". Можна, як Ви писали - заповнювати вставки,там, де це доречно, але не все підряд. Ніхто і не писав "все підряд". Радше натякалося щоб ніхто не пхав с в о є рило .
Сучану архітектуру можна гарно поєднати із старою,(за гроші) повірте. Неможна поєднати . Це розуміють навіть азіати - наприклад Назарбаєв Певно, ви просто не бачили вдалих поєднань. На чию думку вдалих ? Не всі ж сучасні будинки - химери, я не пишу тільки про Калуш - в загальному. Не всі - це тому що не всі купили дипломи .
Це, як вже писалось, природній процес. Хаотичний ? Архітектура повинна розвиватись. Методом проб і помилок ? (вона завжди так розвивається) Хай вже поза-межами історичної частини в центрі .
Цитата: pidgirki від Вчора в 21:45:07
Тож нехай собі та італійська комісія займається прибиранням гівна на тротуарах Неаполя та інших міст , а нам не звертати уваги на їхні для нас рекомендації і посилати їх ...
Ага, саме так! І буде ще гірше, ніж зараз. Натякаєте на неповноцінність нації ?
Цитата: pidgirki від Вчора в 21:45:07
Оперний і поставити його у чистому полі , а "Білого Слона" з Піп - Івана поставити у іншому чистому полі то це будуть дві однакові споруди і до того ж , що не мають ніякої цінності . Усе повинно бути в прив'язці і тому Львів нам усім подобається насамперед архітектурою Старого Міста а не тому що там смачніша наприклад ковбаса .
Безумовно, я думав, це і так зрозуміло. Тільки на рахунок оперного - до речі, не факт. Я думаю, він і у полі буде мати цінність. У чистому полі - для кого ?
P. S. Ксьондз у церкві - " будьте ува...а...а...жні...і...і... "