що б то мені таке пригадати - адже цікаві спогади припадають вже більше на час підліткового віку..., а з дитинства... ?
перші яскраві спогади з дитинства в мене пов"язані з Ригою, куди я їздила у п"ятирічному віці з мамою до брата (він там служив). На мене справила враження саме архетектура міста
, оті їх три башти з на котрих шпилі з півниками, та ще один шпиль будинку - з кішкої - таке я тоді бачила вперше, вулиці викладені бруківкою. Раніше я бувала у Харкові - та він не йде ні в яке порівняння з архетектурою Риги.
Пам"ятаю там вітрину "Дитячого світу" - механічні ляльки-герої казок.
Морозиво у формі "бомбочок" - воно було у полієтіленій упаковці, а не як для мене звичне - у стаканчиках. То було у липні й морозиво досить швидко тануло - оту "бомбочку" просто пробивали та виливали мені у стакан - я те пила як коктейль (та може мені мама не давала те їсти як морозиво, що я не застудилася
).
Пам"ятаю набережну Даугави (здається так називається їх річка) - там є місця, де сходи викладені прямо до дна ріки (сходами можна просто зайти у воду - не знаю як то змалювати краще) - то була перша велика річка побачена мною.
Під Ригою вперше побувала у справжньому сосновому лісі.
ой, що то казати - супер