Розповім вам про сьогоднішній похід на пивзавод (у фірмову крамницю).
Не встиг дійти до Бомбіка, як подзвонила Рибка, що треба постояти з малим під базаром, поки вона закупиться.
А погодка нині видалася канкретно скандинавська
, хмари сунуть по землі (вологість 100%) та ще й вітер з Лімниці (не сильний, але колючий капєц). А в Осмолоді в цей же час +8 і сонце світить
Ну короче поки я зійшов до пивзаводу, вже текло і з носа і з очей. Чувствую поки дійду назад треба буде йти в аптеку...
Але нагадав собі, що на тарифі у них було написано "Медове темне". І коли я запитував, мені пояснили, що то тепле пиво і його роблять лише коли надворі холодно.
Ну заходжу, вітаюся, дивлюся, що звичайне розливне не подорожчало (11 грн за літрову баклаху) і відразу запитую, чи є ото тепле?
Виявилося, що є.
Замовив собі половинку порції (
бо боявся, що цілу не вдую). Ціла коштує 11 грн за 0,5 л.
Ще побоювався, що може не посмакує, і т.п.
ЯКЕ Ж ВОНО ДОБРЕЗНЕ!!!
Короче, раджу всім!
Звісно можна собі і самому таке забадяжити, але у комплексі з походом на пивзавод (гарним промерзанням) насолода від споживання прямо на місці неописуємо більша!
Підіймався я звідти вже як на крилах (підіймався, бо то типу з району Загір'я в Місто треба догори піднятися. То для іногородніх пояснення
), а поки дійшов до офісу то навіть впрів.
Ну і здаю рецепт, виключно для форумців
Береться Бандербір темний (прямо з пляшки), наливається в бокал і ставиться в мікрохвильовку, десь на хвилину-півтори. В результаті пиво має бути так градусів 80-85.
Тоді виймаємо і додаємо ДОБРУ половину столової ложки меду (мабуть може бути любий, але головне, щоб був ароматний).
Є 2 секрети. Ну не секрети, а особливості.
1. Коли додаєш меду, то треба це робити дуже акуратно, бо моментально піна підіймається і тікає. Тому краще бовтати половинку бокала).
2. Коли п'єш потрібно затримувати дихання, бо коли над бокалом вдихнути то СО2 може добряче пустити вам сльозу, а то і не лише сльозу
Так що приємного пивування!