Так, але у повітрі яке ми вдихаємо, є вуглекислий газ, який є смертельно небезпечним!
А ще грам нікотину вбиває коня.
А у автокатастрофах щоденно гинуть тисячі людей.
І ще. Ви знаєте, що 92% всіх людей, що померли від захворювання на рак за останні 50 років (ну від коли почали вести статистику) досить часто за життя вживали свіжі та мариновані огірки.
Більше того, серед жертв авто катастроф теж більше 90 % любили огірки.
Великий також відсоток душевно хворих, які перед захворюванням часто вживали огірки у їжу.
Ну як, уловлюєте, до чого це я?
Звісно, при систематичному вживанні у великій кількості, пиво може бути шкідливим, особливо для людей із вадами здоровя, яких серед нас зараз уже мабуть більше. Але ризик стати імпотентом від пива не більший, ніж померти від вживання цукерків.
Пиво дійсно містить жіночий гормон, це правда і перша частина речення зовсім правильна. А далі додається друга частина, яка ніби має відношення до першої і сама по собі тоже є правдою, бо надмір жіночих гормонів у чоловічому організмі дійсно може таке спричинити. Але разом ці дві частини роблять фразу софістичною і неправдивою.
По перше у тілі кожного чоловіка є жіночі гормони. Якби не було, ми б мабуть померли, або по меншій мірі не могли б нормально жити. Але у пиві їх вміст дуже мізерний, вони коли попадають у стравохід, то мабуть логічно, що не всі повністю засвоюються організмом і що теж не мало важливе, надлишок гормонів МОЖЕ спричиняти статевий розлад з імпотенцією як кінцевою стадією, МОЖЕ, а не обов'язково викликає і приводить. Точно так само як вживання солодощів МОЖЕ викликати захворювання на цукровий діабет. Але ж не всі хворіють!
Іншим гріхом, який приписується пиву - є ожиріння (виникнення пивного животика). Тут теж частково задіяні вищезгадані гормони.Але згідно останніх наукових досліджень, це знову ж таки наслідок систематичного вживання пива І ЗАЇДАННЯ ЙОГО висококалорійною їжею (тими ж горішками, чіпсами, шинкою і т.п.). У мене є знайомий, та навіть не один, який реально без літра пива не проводить жодного дня. Не знаю як там їх чоловічі характеристики, але худі, як хорти. Бо вражі собаки п'ють його, щоб захмеліти і підтримати стан (під газом), відповідно майже нічим не закусують і животик не виникає, і цицьки не ростуть