бо скільки себе пам'ятаю то торговельні війни починала Московія
Ну почнемо з того що торговi вiйни були завжди i мiж демократичними краiнами також , подруге украiнська вiкiпедiя пишеться певними людьми i з певноi позицii .
Я не буду говорити про сир i чоколяду , там були своi причини . Я почну зразу з нашого Петi , йому вiдразу Путiн казав , що пiдписання асоцiацii з ЕС призведе до того , що Росiя вимушена буде ввести акциз на украiнськi товари , бо сидiти одною сракою на двух базарах не получиться , або ЕС , або Тайожний . Вибрали ЕС , замiть нiякого ембарго , просто акциз як i для краiн ЕС . Далi почав чудити Сеня , заборона експорту товарiв подвiйного призначення , а це майже всi промисловi товари i великi пiдприемства "МоторСiч" , "Антонов", "Гiдромаш" i т.д. В результатi зупинка заводiв , людей на вулицю . В звязку з цим у мацкалiв срака , термiново роблять програму "импортозамещения" , за два роки якось впорались . Сеня чудить далi - нi один лiтак краiни агресора не повинен пролiтати над Украiною .
Мацкалi у вiдповiдь те саме , блокада ж/д сполучення з Кримом , мацкали у вiдповiдь те саме . I пiшло i поiхало . В результатi в Украiни 15 мрд. дол збитку , мацкалi тоже не в виграшi , але втерлися i тарифи свом людям не пiдняли . На вiдмiну вiд украiнського уряду , мацкалi прораховують усi своi ходи , а не дiють по дурним указiвкам з америки .
I замiть , завжди перший необдуманий крок робив украiнський уряд .