держава насамперед повинна дбати про навчання спеціалістів для власних потреб.
хто не бачить перспективи своїм дітям у цій державі може зразу пробувати вчити дітей закордоном...
Я таки дійсно забато написала. Треба було меншими порціями. Мене не зрозуміли. Я не "нагострила лижі" своїй дитині за кордон. Я ХОЧУ, ЩОБ НАШІ ДІТИ МАЛИ ТАКИЙ ДИПЛОМ, ЯКИЙ МОЖЕ СКЛАДАТИ КОНКУРЕНЦІЮ. ТОДІ У НИХ БУДЕ ВИБІР. І ТОДІ НАШІ РОБОТОДАВЦІ НЕ ЗМОЖУТЬ БІЛЬШЕ ПЛАТИТИ СПЕЦІАЛІСТУ 1500 грн, бо будуть боятися, що він не буде працювати за такі гроші . Зараз він працює, бо у нього нема вибору. Інші держави ж не бояться приводити свою систему освіти до міжнародних стандартів. Все одно, хто хоче за кордон, - той піде з будь - яким дипломом, чи без, але більшість прагне бути там, де вони народилися. Тому не треба переживати, що як наша освіта буде відповідати стандартам, то всі повтікають. Просто система цінностей зміниться. Просто інженеру більше не будуть платити менше, ніж простому робутникові.
Але в "звичайному" житті мені так і не не довелося скористатися знанням інтегрального числення чи хоча би взяти похідну. Питання - нащо було мені забивати цим голову?
Може, для того, щоб розвинути ваші можливості до аналітичного, логічного мислення, просто розширити Ваш кругозір, що дозволило Вам стати тим, ким Ви є.
Ми ж також не користуємося в житті сценами з "Війни і Миру", не декламуємо на кожному кроці "Каменярі", але нащось того вчать у школі.... А ще вчать граматики української мови. Багато хто і цим не користується... І живе непогано...
Якщо цього не треба, то 3 класів цілком достатньо...
Відповідь від: 08 Липня 2010, 17:08:05
Бачу тут поперед мене вже про мислення говорили...
Так, одиницям. Але ж Вам згодилося. А як було Вас вичислити в школі, згодиться Вам це матиматичне мислення, чи ні. Де б Ви були, як би Вам так,як тут закликають, лише практичні навички лічби дали в школі?