Ще одна людина, достойна називатись легендою Франції -
Ів Монтан Французький шансоньє та актор. Був співаком в Марселі, з 1944 року виступав в Парижі в "Фолі-Бержер" та "Мулен Руж". З1945 року - актор кіно. Ів Монтан мав в свому житті лише одну законну дружину, не менше, ніж він сам відому - Сімону Сінйоре, з якою прожив 37 років до самої її смерті. Проте Монтан не відмовляв собі в тому, що німці влучно називають "зайтеншпрунг", тобто "похід наліво". Мистецтво та жінки були невід"ємними в його емоційному житті, сповненому тривогами, розчаруваннями та тим величним почуттям любові, яке руйнуючи все на свому шляху, робить людину щасливою та неповторною. Серед жінок, що його обожнювали, були Едіт Піаф та Мерлін Монро.
Ів Монтан та Едіт Піаф зустрілись в середині 40-х р.р. День зустрічі назавжди залашився в їх пм"яті. Худого, довговязого "піжона" представили Піаф, вже відомій та обожньвані публікою. "Коли він заспівав, я одразу попала під вплив його шарму - згадує Піаф. самодостатня особистість артиста, відчуття сили та мужності, красиві артистичні руки, цікаіве виразне обличчя та заворожуючий голос..." Едіт Піаф втілила в нього частинку свого божественного таланту. Вона навчила Іва Монтана тій красі виконання, яка зробила його визничним артистом. Навчила його по справжньому любити жінку і не боятись проявляти в любові всю свою чуттєвість, почувати себе легко та невимушено в пристрасті. Тендітна Едіт піаф вчила простого мускулистого хлопця. І Ів Монтан, не зважаючи на свій жосткий та різький характер, не противився урокам любові, а жадав все нових та нових зустрічей, особливо після сварок та скандалів чекав тої дорогоцінної хвилини, коли знову йому пробачать і можна буде опинитися в обіймах коханої.
Ів Монтан неодноразово пропонував Едіт піаф одружитися. Проте, цей щасливий день так і не настав. Вони залашились просто щирими друзями.
В 1951 році Ів Монтан одружився з Сімоною Сінйоре.
З жовнтя 1953 року по березень 1954 Ів дав двісті сольних концертів. Цей період був злетом як його акторської кар"єри, так і кар"єри як співака.
З Мерлін Монро в Монтана почався роман після сумісних зйомок у фільмі "Міліардер".
При чому сім"ї обох акторів товаришували. Це був бурний роман про який говорила вся Америка та Європа. Проте після повернення до Франції Монтана, їх роман обірвався і більше вони не зустрічались. Пізніше, після смерті Сімони Сінйоре, Ів Монтан розповідав "де б я не був і як би я не жив, Мерлін завжди залишатиметься зі мною. І я не хочу гнати від себе її образ. А якщо іноді все-таки жену, то це просто означає, що я просто намагаюся вижити, от і все." Після перегляду фільму "Міліардер" ("Давай займемось коханням") було багато суперечливих думок. Збігалися думки лише на рахунок того, що спільна робота в картині дозволила з новою силою проявитись таланту Іва Монтана та Мерлін Монро.
5 серпня 1962 року Ів Монтан разом з усім світом довідався про смерть мерлін Монро. Він не висловлював своє горе на сторінках преси, а залишився з цим відчуттям наодинці...
Незабаром від довідався про іншу жахливу звістку: 14 жовтня 1963 року весь Париж оплакував Едіт Піаф. Ів та Сімона проводжали в останню путь жінку, зя кою було пов"язано так багато хорошо в хньому житті...
Після смерті Сімони сінйоре, Ів Монтан звязав своє життя з жінкою молодшою від нього практично на 50 років. Кароль Амьель подарувала Монтану те, чого йому в житті так завжди не вистичало... У віці 67 років Ів Монта став батьков хлопчика,я кого назвав Валентин. Але не довго Монтан радів батьківству. У віці 70 років він пішов з життя, коли Валентину не виповнилося трьох рків.
Він пішов до своїх коханих жінок - Едіт, Мерлін та Сімони.... До тих з ким було прожите бурхливе, але щасливе життя.
Ів Монтан відноситься до тих небагатьох артистів, які втілили себе повноцінно і як актори, і як співаки. При цьому сам себе він не вважав талановитим. казав, що це всього лише наслідки його неймовірного везіння по житті.