Цікаво те, що ЛУКОР-Карпатнафтохім ТАК дописують собі заслуги Хлорвінілу у історії розбудови міста, а від проблем - відхрещуються.
Отже, яке таке відношення має ЛУКОР-Карпатнафтохім до радянського Хлорвінілу - мені так і не зрозуміло.
Свого часу Хлорвініл утримував на власному балансі не тільки стадіон чи допомагав у побудові школи. У Калуші були дитячі садки (більшість), будинок культури (принаймі один), гуртожитки та їдальні, крамниці та продовольчі бази, пожежна станція, стадіон, лікарня, поліклініка та оздоровчий комплекс, чула, що навіть деякі з ЖЕО що належили Хлорвінілу та ним фінансувалися. Хлорвініл будував житло для свої працівників.
Тому й працівників було 15 тис. люду, в той час як на заводах працювала набагато менша кількість.
Що с усього цього у місті фінансується ЛУКОР-Карпатнафтохім сьогодні??? Стадіон???
Я не надто розуміюся у тому, що написано у статті в цьому абзаці
Дивно, що цього не розуміє міський голова Ігор Насалик, заявляючи що за період з 2005 по 2010 рік "ЛУКОР-Карпатнафтохім" "дав аж велику дулю місту". Це явне введення в оману громади міста. Факти і цифри, які навела начальник планово-економічного відділу ТОВ "Карпатнафтохім" Тетяна Трощенкова, говорять про те, що мер Калуша не володіє достовірною інформацією або свідомо її не забажав оприлюднити на прес-конференції. Так, як наголосила Тетяна Анатолїївна, за період з 2005 року по березень 2010 року ЗАТ "ЛУКОР" і ТОВ "Карпатнафтохім" сплачено до бюджету міста Калуша 258,3 млн. грн. податків й інших платежів. За п’ять останніх років у Пенсійний фонд від підприємств спрямовано 137,7 млн. грн., а плата "ЛУКОРу-Карпатнафтохіму" за землю взагалі зростала у геометричній прогресії: у 2006 р. було сплачено 3,7 млн. грн., в 2007 р. - 7 млн. грн., в 2008 р. - 20,7 млн. грн., в 2009 р. - 25,2 млн. грн., за перший квартал 2010 р. - 6,7 млн. грн. За цей період два нафтохімічні підприємства сплатили в міський бюджет і 54,9 млн. грн. прибуткового податку із заробітної плати.
та мене "збирають сумніви", коли у тому переліку я бачу тезу
За п’ять останніх років у Пенсійний фонд від підприємств спрямовано 137,7 млн. грн.
адже, Яке відношення має "Пенсійний фонд" до бюджету міста ?
- як на мене - то ніякого.
За цей період два нафтохімічні підприємства сплатили в міський бюджет і 54,9 млн. грн. прибуткового податку із заробітної плати.
так то ж прибутковий податок на зарплатню - його сплачується з зарплатні працівників, а не з прибутку підприємства...
А в загалом - місто залишається ЗАРУЧНИКОМ одного "власника" - яскравим прикладом є те, як ЛУКОР-Карпатнафтохім массово звільнив людей, отже калушани мали змогу відчути, як то одномоментно залишитися без роботи та ще й без шансів у подальшому на роботу влаштуватися.