певне гадатимете, що то не до цієї теми - та...
з огляду на те, що то є логічним продовженням теми статті з
Стати приміською зоною Кропивнику та Сівці-Калуськійhttp://visti-kalush.com.ua/news/1216.htmlта, думаю, ці події будуть описані у "Мерському віснику", тому й пишу тут.
Отже, вчора в день я клацала каналами телебачення, натрапила на тренсляцію засідання Калуської районної ради, що показували на каналі "Незалежність".
Кіно було - захоплююче...
... і справді було б смішно, якби не так сумно
Сюжет (звісно, що з початку розповісти немаю змоги - бо не бачила, та) - виступають такі собі N-ні дублі пана Довбенчука районного масштабу, що оповідають з трибуни як мають бути розпреділени кошти, які виділені Калушу (самі знаєте чого і для чого). Один каже, що в його селі треба за ті кошти дорогу зробити, другий - що людей, котрі проживають над старою шахтою пересилити (причому, сам не знає, а ні меж тієї шахти, а ні кількості того люду чи хоч кількості будинків де ті проживають) і цей "дубль" говорить, що на збір такої інформації у сільської ради немає грошей, третій - що в його селі треба воду провести, був і такий, що говорив про загрозу затоплення його села... І так по черзі з розумними виразами облич вони радять чи то доповідають, що, на їх авторитетну думку має бути зроблено у їх селах з тих коштів.
Я вже говорила про те, що мене вражає, коли людина займає певну державну посаду, а в той же час немаєжодної уяви про процеси держ рівня. І я наполягаю саме на визначені - УЯВА, бо такі ЗНАННЯ - то справді є фаховими для посадовців.
Тобто - усі ті "дублі" немали жодного поняття про те, що виділені місту кошти є розписані за своїм призначенням (інакше вони й виділеними не могли б бути і інакше, ніж там написано, витраченими бути не можуть) та радили та рекомендували пану Насалику, як той (як головний розпорядник) має розпоряджатися отими коштами на благо району.
Коли вже остогидло було то слухати та я була ладна послати тих "дублів" так, що з поверху моїх словосполучень вони би і столицю вгледіли
, показали нашого мера - О... - той сидів, як правий з трьох, що на столі. Лише одному, щось було там заперечив - та звук того запису такий жахливий, нажаль не розчула (у залі було дуже шумно, депутати райради, що у залі, інтенсивно одговорювали певне більш наболілі особисті проблеми).
На тому трансляція припинилася, та в анонсі обіцяли продовження о 20:20. Таке кіно, я не могла пропустити.
До перегляду продовження мене мордувало питання - ЯК пояснити отим людяи, що будь які зміни у розприділені тих коштів є неможливими. Адже усі вони були щиро переконані в тому, що їх проблеми були проігноровані Насаликом, в той час як сільські голови надали йому доручення і таким чином надали йому відповідні повноваження. Усі вони не мали жодного поняття про те, що будь який перерозподіл коштів є незаконним і неможливим. Жоден з них не розуміє, що задля задовільнення їх НИНІШНІХ вимог фактично усе треба починати з початку, а з огляду на те, що розпорядження про виділення коштів було підписано у дуже специфічних політичних обставинах (як на мене - то той папір підписався "на зло ворогу") - То шанси на успішне завершення усієї тієї роботи (з нуля) дорівнюють нулю.
То, Як їм усе це пояснити, отим людям, котрі усього цього розуміти просто не хочуть.
20:30, я спізнилася, вмикаю телевізор - дивлюся
Виступає з трибуни черговий "дубль", який власною авторитетною думкою доводить громаді, що йому потрібно три місяці на перепис населення, котре проживає над старою шахтою (справа котрої не розглядається у розпорядженні) ще йому треба БУДЕ зробити мапу тієї шахти й тому подібне, на те, щоб відправити оті папери до Києва, аби там переглядали нині чинне розпорядження про об"явлення Калуша та тих двох сіл зоною екологічного лиха. Які заходи треба буде приймати на протидію загрозам... (То нічого, що Калуш має той статус всього на три місяці - це, здається і Насалик озвучив) Та пан "дубль" резонно зауважив, що звісно на ліквідацію отих всіх загроз, що несе за собою стара шахта звичайно потрібно більше часу.
- з висоти поверхів моїх думок можна було побачити представників місії ООН у власних домівках.
Далі - цікавіше - Насалик до того "дубля" говорить про те, що району виділяються кошти на ліквідацію екологічних загроз, а саме здається 300 тис на рік (перепрошую за "здається" - та звук був справді поганим) відповідно до котрогось там документу і перепитав у того "дубля" скільки часу вже той документ діє. "Дубль" відповів, що два роки - з чого Насалик робить висновок - отже це 600 тис вам виділено на вирішення екологічних проблем.
Відверто - з огляду на все раніше сказане у тій залі, я б не повірила, якби той "дубль" не "защикався" - а так... БРАВО - інших слів в мене не знайшлося. Звісно Насалик на тім не спинився, обіцявся звернутися до відповідних органів з приводу перебування на посаді того "дубля" і тому подібне...
Далі вийшов до слова депутат обласної ради Василь Богйогознайович, легенько так пояснив люду, що не варто просити "високу владу" переглядати усі ті рішення стосовно Калуша, бо можемо залишитися взагалі ні з чим.
Потім взяла слово пані Сікора та передала його Насалику, який вже зривав авації у незагартованих ним слухачів.
P&S
Справді кіно було суперовим - може я не в ту тему оте написала, треба було в "Обговорюємо фільми" ?
виробництво - Незалежність продакшен спільно з Калуською районною радою
жанр - тріллер
Режисер - Василь Прокопів, голова Калуської районної ради
Режисер-постановник - Ігор Насалик
Монтаж - Ольга Сікора
Звукооператор - пан Глухий