У мене останнім часом складається таке враження, що у поліклініці на пятачку одні нереалізовані чиновники і бездушні мумії сидять. У всякому разі у реєстратурі і в хірургічному відділі. Слава Богу, що кардіолог і ендокринолог різко від них відрізняються - відчувається, що то лікарі. І дільнича наша непогана.
По-перше, дивує фіктивний запис тиску (невже важко поміряти та записати РЕАЛЬНИЙ результат?). Сьогодні хотіла потрапити до кардіолога, бо стало погано зовсім на днях (то у нас по маминій лінії передаються ці проблеми). На швидкій порадили звернутися до кардіолога за курсом лікування. Так у нашій поліклініці до нього не потрапиш. Хватить того, що товсторилий хірург відмовив робити перев"язки та знімати шви без УСІХ аналізів - поїхала у Підгірки - зняли без проблем і паперів. Так сьогодні ледве доперла до тої поліклініки, а там почалося як завжди - спершу йдіть робіть флюрографію, посидіть там у метрових чергах у такому стані, потім сходіть в жіночу консультацію, а талончика не дамо - не можна. А відмовляти у меддопомозі медзакладу можна?
Кажу "мені погано дуже, на 4ий поверх не долізу і не висиджу ті черги. Тиск не збивається, серце вистрибує, дихнути не можу толком." Послали переміряти у 2ий кабінет. Переміряли -145 на90 (на щастя трохи упав після уколів на швидкій). Це при моїй пожиттєвій нормі 110х70 - 115х80. У реєстратурі ще й незадоволено заперечили - "не такий- то уже і високий тиск, подумаєш". ППЦ. Не вистачає на таких думальників радецьких.
Талончика так і не дали. На щасття, кардіолог попався людяний - прийняв, прописав до нової кардіограми препарати.
Коли їхала на швидку (дуся - викликати встидно було), то таксист розповідав, що не так давно у нашій поліклініці померла жіночка. Таке не дивно для такої системи. По-перше, з видачею талонів проблематично, по-друге, до спеціалістів напряму зараз направлень не дають - лише через чергу до терапевта. Навіщо ті складнощі? Ні до окуліста, ні до невропатолога і т.д. без запису терапевта не потрапиш. Щось усі "реформи" у нас чомусь через одне місце йдуть. Позитив - що через кабінет терапевта, а не через проктолога.