Може б звернутись до церкви?
Бо тут у нас в Києві наприклад церкви( хоч правдаїх багато ) опікуються такими питаннями...Тобто по суті збирають прості люди, але ...Мм люди - ліниві істоти, тому коли викладають рахунок то піти у банк та сплатити на нього, досить часто у нас не вистачає часу, бо завжди ( будемо відвертими) є свої особисті проблеми - які на першому місці на жаль
Але коли лише поставиш скриньочку у місцях ( наприклад у столовці, магазині і тому подібне) чи батюшка попросить про адресну допомогу і тикне перстом куди їх тре класти, то люди радо то роблять...Хтось решту з покупки, хтось замість свічки дасть в церкі допомогу і тому подібне....
Хоча то технічне питання, а є моральна сторона... деяким людям легше вмерти нідж попросити.... Якщо ваша подруга була б не проти, то вважаю, що такий спосіб збору найефективніший ( скриньки у публічниї та торгових місцях)...
А інформаційним спонсором, можна попросити бути наше багатостраєжальне телебачення...Можливо не репортаж, а якась інформаційна доріжка з реквізитами рахунку
І ще одне... коли збір коштів розпочнеться і буде зібрана якась сума...мені здається буде саме час розпочати другий тур - пошук меценатів, шляхом направлення листів на підприємства міста, потенційних меценатів, політичні штаби і таке інше, з поясненням, що громада зібрала, мовляв
але не вистачає такої-то суми....
Це не буде виглядати так, ніби то чергове вимагання з них грошей (бо мені здається, що вони відразу відмітають такі листи) а справді проблема на яку потрібно звернути увагу....
І третій етап
якщо підприємства не погодяться, написати листа на мера мовляв самі зібрали, до підприємств звертались і від них нуль емоцій, допоможіть
Можливо знайдуться раптом у когось з підприємств все таки кошти на прохання мера, а можливо і сам мер згодиться дати якусь сумму
що думаєте про такий підступний план
Відповідь від: 09 Грудня 2009, 14:24:02
І ще забула одну деталь..мені здається, що робити то потрібно просто зараз на новорічні і святкові дні
Думаю, що людина ліпше ділиться, коли щаслива
Відповідь від: 09 Грудня 2009, 14:29:12
Ще прийшло в голову після прочитаної теми про Золоті руки, можна звернутись до шкіл та оголосити благодійний ярмарок...у нас такі були колись чи навіть не до шкіл, а влаштувати аукціон робіт вашої подруги з інформаціним заюбезпеченням на форумі...
Борімося - поборимо
До речі (пише пошепки бо раптом на форумі шпіони
), здається у когось з Ваших можновладців є свій фарматевтичний бізнес
, може звернутись до нього і принаймі попросити про подарунок у вигляді річної чи піврічної дози терафлю, якщо не коштів, ( можливо йому то буде легше зробити ніж знайти кошти
) чи як ті ліки називаються, що необхідні вашій подрузі?