TeamViewer прекрасна програма для віддаленого доступу, навіть якщо у вас обох внутрішній IP
Коротко про те на що здатний TeamViewer - ну мабуть головне і найприємніше - він безкоштовний, також у вас є можливості:
* Віддаленої допомоги (Управління клавіатурою і мишкою)
* Показ вашого екрана на іншому комп'ютері
* Передача файлів
* VPN підключення
Коли я перший раз почув про TeamViewer у мене не було бажання змінювати Radmin на нього, але для мене стало ключовим
1 - Робота без встановлення
2 - непотрібно користувачу говорити що б він встановив щось або, додав нового користувача, пароль.
Ще 1 фішкою TeamViewer - робота без зовнішнього IP
Як це виходить? Та дуже просто, при старті він приєднується до свого сервера і отримує унікальний ID, и генерує пароль
(В моєму випадку пароль встановлений свій) Після створення навіть після зміни вашого IP ваш ID залишається старим, тільки генерується новий пароль (При кожному новому запуску програми) так само пароль можна встановити свій.
Для підключення до вас треба лише повідомити ваш ID та пароль. Приємно те, що не потрібно говорити користувачу де подивитися його IP, а якщо він не зовнішній розводити руками.
Швидкість роботи TeamViewer працює через UDP а значить досягається більш швидка робота, але що мене вразило він працює швидше (!) Радміна і нетопа, чому - загадка, в налаштуваннях можна змінити настройки якості від «Краще зображення» до «Найбільша швидкість»
Установка на сервер Для того, якщо ви хочете встановити його на сервер то для цього є спеціальний дистрибутив з функцією тільки хоста без функції управління іншим користувачем
Дистанція управління через веб інтерфейсЦе мабуть те, що мене найбільше вразило в TeamViewer - повноцінне управління через веб інтерфейс, і як завжди безкоштовно:)
Для того щоб керувати через веб інтерфейс, потрібно зареєструватися на їхньому сайті, далі увійти в свій кабінет
Все швидко, просто й зручно, а головне безкоштовно:)
офіційно злизано з lifehacker.ru P.S. Іноді якщо підключатися до більш ніж одного користувача виникає помилка, від неї можна вилікуватися встановивши
патч