Це від повного нерозуміння духовного життя.
А де взяти таке розуміння як не від духовних наставників(священники, пасторі, гуру, апостоли,...)? Звертатись напряму до Христа також потрібно навчитись.
Навіть звертаючись в молитвах до Христа, постійно читаючи Святе Письмо, в любому випадку виникає потреба в діленні, тим самим досвідом, бо як я сам розпізнаю, чи добре я йду? МОже я конкретно загордів? Якщо мій друг , духівник, приятель, знайомий, живучи духовним життям, чи бодай намагатиметься ним жити, в любому випадку зможе звернути мені увагу, на те, чим я "буксую", думаючи, що рухаюся.... Це мені поможе... Згадайте, з історії, як засновувадися віддалені монастирі, скити, весь час до них тягнуло людей, кого за вирішенням проблем, кого в пошуках істини, кого в утвердженні власне віри, яку плекав, чи відчував, що вона є або має бути...
Відповідь від: 17 Березня 2013, 22:02:47
Тут мене цікавлять не особи, які розповідають про вигнання бісів, а про те, хто цим має займатись і чи має взагалі?
"Мірою смеріння воздається людині благодать Божа, а не мірою справ його чи подвигів" - ця фраза також з лекції Осипова (з ролику "Істинність Християнства"). А тілесний подвиг - він ще й небезпечний, бо наслідком його часто стає гординя чи сприйняття себе якимось кращим за інших.
"А спасется тот - кто увидит себя ниже всякой твари"(Осипов), а не той, хто належить певній релігії\конфесії чи той, хто хрестився і причастився (апостолів ніхто не хрестив і мучеників, розбійника на хресті також).
Даруйте, алеж Осипов своїм знанням чи то пак, баченням, розпізнанням якраз несе себе вище того, хто в практиці знає можливо більше , ну не вчіпить же той табличку, що вже поборов пристрасті
. І, як на мене не можна безпощадно в цій темі гребти однією гребінкою всіх і вся...
(я про Осипова)
Я недаремно поставив ролик з о.Лосем, бо може комусь виглядало наївним, що він так гарненько відповідав таким чемненьким запитувачам....
Він з усіма так говорить, навіть емоційніше, бо камера заважала. Він так спілкується з усіма, хто до нього приходить з проблемами.Трохи інакше, коли з цікавості..... Але завжди наголошує на вірі. На чіткому розумінні того, що це не магазин, не сервісний центр душі і т.д. Багато людей, навіть через невірство і слабості відходять. Але о.Лось завжди дає надію, тільки ще б людської віри.... ну і певна річ чеснотливого життя і відречення від зла.
Що ще додам, не хочу переводити розмову в царину екзорцизму, але один відомий екзорцист Габріель Аморт говорив, тобто це його бачення, що
всі священники, по ідеї, мали б виганяти бісів, молитовно зцілювати і т.д.Бо Ісус казав:
12 Істинно, істинно говорю вам: Хто в мене вірує, той так само діла робитиме, що їх я роблю. А й більші від них робитиме
священники мали б таке могти і робити, вірувати і, могти по вірі, а не для марнославства... Недарма Ісус казав,
Тільки ж Син Чоловічий, коли прийде, чи знайде на землі віру?”