Чи це чудо - "вигнання бісів", невже кожен священник, який береться виганяти тих чи інших бісів спершу мав їх у собі ? Тобто, виходить, що більшість наших священників - це ті ж бабки-знахарки? Вигнання бісів католиками - це ще один комерційний церковний ритуал?
"Не приймай і не відкидай". Це як? І вірю і ні?
Лекції Осипова завжди вважав трохи деструктивними... Що він дає взамін??? Які ваші відчуття після фільму? Знаєте, що маєте робити далі, і як це робити?
Багато протестантів дивляться його проповіді, щоб більше утвердити себе в негативній позиції до католицизму.
Купа моїх знайомих судить про католицизм, навіть не читавши ні Катехизму, ні інших книг. Їм достатньо Осипова
Мої враження про будь-якого проповідника стають негативними тоді, коли в порівнянні він починає "ганити" іншу конфесію (будь то католик, православний чи протестант). Християнство - це перш за все любов і милосердя.
Завжди дивують такі судження про одержимих, чи про людей, які загнані в кут!!! Явно відчуваючи проблеми,в даному випадку духовні, коли "щось в мені є", що тоді починає робити людина? Та яка має страх Божий, шукає спасіння в Церкві, по монастирях... Хвала Богу, що йде не до ворожок і т.д. Що натомість пропонує Осипов? Молитися? - Це добре. Але я знав багатьох, і знаю, хто мав, чи має проблеми зі злим духом. Один хлопець навіть не міг молитву молити, біс не дава йому їсти, всюди намагався його вбити, знищити, духовно він і так був вже знищений. То що, він мав слухати лекції Осипова, чи щось робити, шукати якогось виходу. Добре, що опинився у монастирі, і біс вийшов з нього, АЖ ЧЕРЕЗ 3 РОКИ!!! після молитов, "відчиток"(екзорцизму) постів і т.д.Ясно, що можливо, у того хлопця мала віра, внаслідок опанування, скоріше відчай, депресія, але яка віра у тих, хто не переставав молитися за нього? - Це один випадок, а в наш безбожний час, скільки випадків опанування злими духами? і то кожен випадок окремий, а скільки різних випадків опанування і одержимості у Євангелії? а п.Осипов з кількох випадків у житті святих робить умозаключення, і вчить тих, хто на практиці стикається з такими речами, підкреслюю, на практиці а не в теорії!(молитви, сповіді та ін.)
Ну і ніхто по своїй захцянці не займається Екзорцизмом. Це річ відповідальна, вимагає чеснотливого життя, духовного поступу і відповідно покликання. В УГКЦ цим займаються виключно монахи, або неодружені священники, окремі випадки можуть бути, коли ієрей одружений... все суто з благословення Архиєрея, все з послуху церкаві і обітам, ніякої самодіяльності. Я знаю кількох екзорцистів. Ніхто за це ніякі гроші не бере. Це б явно їм шкодило і ніякої користи не принеслоб. Це дар даром даний від Бога, даром дається/дарується на служіння всім.
Саме головне - суть вигнання бісів - не чудо, а ВІРА! і влада дана Ісусом тим, які вірують в нього.
Відповідь від: 15 Березня 2013, 13:22:34
З одного боку ніби все добре говорить чоловік але побийте мене, не бачу ані в його очах, ані в його речах отого зречення гордині і спокус. Якісь недобрі його очі і жести.
Не видно там любові до ближнього.
Як він семінариста обламував.
Він сам повний гордині
“Наставниче, ми бачили одного, що твоїм ім'ям виганяв бісів, і ми йому заборонили, бо він не ходить з нами.” Ісус же сказав до нього: “Не бороніть, бо хто не проти вас, той з вами.”(Лк.9; 49, 50)