Думаю, що треба час від часу робити перевірку віри практикою. Бо іноді люди машинально, підсвідомо, чи піддавшись психічному впливу почали вірити, не піддаючи сумніву предмет віри. Для прикладу: вірили в те, що Земля плоска, і продовжували б, якби не знайшовся Галілео Галілей, який засумнівався.
Ось у мене сумнів, чи осмислено ви розмістили це:
Не піддавайтеся смутку,
Виконуючи обов’язок.
А щодо обов’язку – знайте,
Немає кращого, як битися
В ім’я релігійних принципів,
Свою землю боронити від ворога,
Віддати життя в бою
І здобути славу героя!
- схоже на маніфест "гарматного мяса".
В імя яких релігійних принципів битися, віддавати життя, здобувати славу героя. Не знаю, чиї це слова, але свідомість автора переповнена "вінегретом" з служіння обовязку, насилля і ЧСВ. А щоб не боялись помирати, - написано спочатку:
"Хто народився, той помре. А після смерти – знову народиться!"
- Ви в усе це вірите?
Відповідь від: 03 Листопада 2011, 18:45:55
newroman,про те , що у вас є готова відповідь на будь яке питання – я не сумніваюсь. Але особисто для мене є пояснення , які вже дуже «притягнуті за вуха» ( наприклад, про розбіжності в родоводі Ісуса і т.п
Та нема в нього відповідей. Важких, не зручних запитань просто "не бачить" "в упор" з першої ж сторінки теми. Він гне свою лінію, а не відповідає. А коли не виходить відкрутитись і вигородити релігію, до якої належить, - то вдає ображеного, як в дитсадіку, і в ігнор. Мол, не буду метати бісер перед свиньми.
З оцерковленими, у кого СПГМ, - порозумітись не легко, а з православнутими чи католикнутими на всю голову - неможливо, бо вони оголошують ворогами усіх, хто не з ними. З такими, хто ходить в церкву, аби бути ближче до об"єкту свого поклоніння: див. Відповідь #559. Католики ще "ближчі" (до маразму) - вони не дозволяють служителям свого культу статевих відносин з жінками. Оцерковлені по православному чи католицькому обряду віруючі поклоняються інсталяції смерті, і носять на шиї хрестик - символ тортури. (Єговісти заперечують хрест - ця секта - то повний маразм, імho). Присвоюють собі володіння Богом, і кажуть, що їхній бог не той самий, що в інших віруючих, наприклад мусульман. В оцерковлених християн всеосяжний бог має статеве обмеження - він чоловічого роду.
Залиши сліпих поводирів: не вір, не бійся, не проси.
Основне питання до християн:
Кому в жертву був принесений Син (Людський чи Божий)?
Можливі варіанти відповіді:
а) Богу. - дивно виходить, Всеосяжний сам собі жертвує сина?
б) Людям, - аби вони оцінили жертву, і виконували заповіді. Теж дивно, невже не знайшов Всесильний Бог менш ефектного, зате більш ефективного і гуманного методу, аби навернути людей на путь істинний. Бо в результаті такої жертви виник ще один культ поклоніння, з ритуалами і обрядами, які закріпачують свідомість людей. Оцерковлені віруючі люди ідуть до церков, аби "бути ближче до обєкту поклоніння", хрестяться, повторюють ритуальні слова і жести, наче зомбі, але заповіді, як правило, не виконують.
в)Ваш варіант???