в церкві же - легко і просто злупити з народу бабло
Ви, особисто, багато залишили грошей в церкві? На вході питали чи маєте гроші?
я на відміну від фарисеїв ...просто ЦИТУЮ СЛОВА БІБЛІЇ
Така штука: я вмію читати німецькою, скількись-то слів навіть знаю, але ж то не означає, що я зрозумію текст, чи -тим більше- якийсь глибший зміст.
а фарисеї- віруючі? чи це секта тих,що збилися зі шляху? Секта- це невіруючі.
А.Кураєв рекомендує починати читати Біблію з Нового Заповіту. попробуйте. Тоді, зрозумівши, ["От Матфея 5:30] И если правая твоя рука соблазняет тебя, отсеки ее и брось от себя, ибо лучше для тебя, чтобы погиб один из членов твоих, а не все тело твое было ввержено в геенну.", може вдасться зрозуміти "И истребишь все народы, которые Господь, Бог твой, дает тебе; да не пощадит их глаз твой… (Второзак 7,16)"
портять життя тим , хто не бажає вірити в їх бога
як односторонньо. Це ж несправедливо, недемократично (яке визначення Вам більше до вподоби?). А може навпаки- "ті, хто не бажає вірити" псують життя віруючим?
для жидів ...., як єврей
От не зрозумів- де закінчуються жиди, а починаються евреї? І звідки така нелюбов до євреїв, якщо те, що Ви пишете-кажете і є жидівське беззаконня-вільнодумство.
Подальшу суперечку з
derevynka вважаю безглуздою тратою часу, проти чого застерігав Іса (мир йому): "НЕ ДАВАЙТЕ СВЯТОГО ПСАМ І НЕ КИДАЙТЕ ПЕРЛІВ ВАШИХ ПЕРЕД СВИНЬМИ, ЩОБ ВОНИ НЕ ПОТОПТАЛИ ЇХ НОГАМИ СВОЇМИ"
жити треба в мирі з оточуючим світом,
Цікаво, і як Ви пропонуєте жити в мирі з тим, хто заперечує Істину? Паплюжить Вашу віру, пророків, Писанія? Це ж не просто слова, це- дія, направлена на руйнацію. Ніхто ж не розводить дома мишей, даючи їм нищити майно, бо вони, бач, тоже живі і хочуть їсти.
"Дім Мій буде домом молитви"- ось, думаю, призначення церкви. А те ж вино ритуальне- алкоголь, причому пьянить реально.