Люди розуміють вчення Христа???
Не всі. Але хто його розуміє, той вже не полишає цієї дороги. . Христос же навчаючи високі моральні цінності, любов, милосердя, кликав людей до праведности та досконалости. За однієї умови - віра в Бога-Отця. Але якою є віра?, як така. що змінює?? - відповідальною і зобовязуючою до відповідальності. але вже не перед людьми, - а перед Богом-Творцем. Чому у безлічі людей є вдома Новий Завіт. Євангеліє(обмежемось наразі тільки ним...) і вони його не розуміють, а краще сказати. не хочуть розуміти? Там же конкретний заклик до кожного персонально - змінити своє життя, стати високо моральним. творити добро, сіяти мир, любов і т.д. Але все. що цьому заважає - це гріх, погані звички, гріховні звязки, зрештою все те. від чого до нас взиває наше сумління. Коли я вперше читав якісь місця з Євангелії, я розумів якимсь відчуттям, що в мене не все гаразд із звичками, моральністю, що Христос мене кличе змінитися, стати на Його бік, але я противився, не хтів змінюватися, тай ще говорив собі, -Хто Він такий, і чого він від мене хоче? Навіщо це мені? І от це
навіщо це мені є першою перепоною в розумінні будь-якої проповіді, щодо вдосконалення себе. Це в любому випадку потребує праці над собою. А хто хоче працювати над собою, коли його розум вопить. що він самий мудрий, і все в нього ОК? Це щось подібне. як кидати курити
....
Підсумую, отже це розуміння потребує праці над собою, і то нелегкої....
P.S.Цитат не наводив, пробував своїми словами