ця людина зявляється не тільки в християнств
людина, яка чітко сказала, я посланий, щоб терпіти муки і щоб цим відкупити ваші гріхи, є тільки у християнстві, наскільки я знаю. Були різні пророки, царі, вчителі, але нема ж ніде іншого Спасителя.
адже хто і звідки знав коли народився мессія
якщо вірити в Христа, значить вірити і в пророцтва про Його прихід і писання про Його діяння. Інакше, звичайно, можна дійти до того, що можна вірити тільки тому, що бачиш своїми очима
на русі почали рахувати роки по новому тільки після європейців
це сталося тому, що християнство найскорше поширилося в Європі через Римську імперію, знаєте ж історію...) На Русь же, звичайно, літочислення хритстиян змогло прийти тільки з християнством
християнство там було давно і про мессію знали давно
що ві тут маєте на увазі - давніше, ніж у Європі?
створення нового календаря було штучним для того що б підняти роль християнства
на мою думку перехід на нове літочислення (дехто думає що і прийняття християнства) були історично виправдані. Мудрі державні мужі це робили з метою інтеграції в світове суспільство. Просто і спілкуватись і торгувати легше, якщо ти знаєш, що твій співрозмовник дотримується подібних із тобою моральних принципів. Я вже не кажу, що і однакове літочислення також допомагає в торгівлі і в дипломатичних відносинах. Мабуть Руські правителі розуміли, що легше прийняти віру більшості в Європі, ніж заставити цю більшість прийняти свою віру. Сподіваюся ви знаєте легенду про те, як Володимир вибирав, яку віру прийняти?Тобто чому саме християнство і чому саме православя.
християнська віра сама себе компрометує втаких дрібницях
отут я не розумію твердження - поясніть будь-ласка, в чому саме себе тут компроментує християнство,
Відповідь від: 23 Квітня 2009, 21:19:01
отож тоді чому християнська релігія єдино правильна????
на мою думку, можливо, тому, що вона єдина проповідує нам про любов до Бога і ближнього на прикладі Божого Сина. Якщо вірити, що Він дійсно був посланий, щоб навчити нас любові, то тоді християнська віра дійсно єдино правильна, якщо не вірити в те, що Він Божий Син, а не простий пророк, як наприклад каже іслам, то тоді всі релігії мають право бути правильними, можна тоді вибирати за смаком