Хотів би в цій темі обговорити один такий момент , але давайте без мольби до Росії і Путіна .
Так от , деякі яйцеголові вважають , що невдоволеність в суспільстві виникає в наслідок того , що
молоде покоління не в змозі досягнути тих результатів , які досягнули їх батьки .
Тобто , ми оцінюючи своє життя , порівнюємого його не з Родшільдами і не з Амхметовим . МИ дивимось на своїх батьків . І якщо ми досягли чогось більшого ніж вони , то ми маємо своєрідний напівсвідомий спокій . Адже спрацьовує правило , про яке тведять старші люди - У нас було тяжке життя , то най хоч наші діти поживуть нормально . Тобто , якщо ми живемо краще ніж наші батьки , то й вони вважають що прожили життя не дарма .
Ще раз кажу , я тото не придумав , я то десь вичитав . Просто мене це питання зацікавило .
Так от , якщо ми живемо краще , чи досягли чогось більщого , то це свідчить про прогрес в вашій сімї . І це явище у нас виникає напівсвідомо , ми не звертаємо уваги на це .
А тепер розглянемо два приклади . Сімя жила в трущобах на зйомній квартирі , тато слюсарував , мама посуд мила . І тут вони доробилися до власного помешкання , віддали дітей до вишу . Діти виросли , вивчились , бізнесують , самі собі житло придбали , у кожного в сімї машина , ще й батькам помагають . Явний прогрес на лице . І ні в кого не зароджується думка якогось невдоволення життям .
А тепер другий приклад . Все те саме , батьки вилізли з трущоб , купили своє житло , вивчили дітей , живуть в файній хаті , тато менеджер з файною зарплатою , мама може й не працювати . А діти вивчились , пішли в самостійне життя , працюють менеджерами , а якогось явного прогресу в порівнянні з їх батьками нема . І ніби все файно , не голодують , на теплотрасі не сплють , на машинах їздять . Тобто вони живуть на рівні життя своїх батьків , а прогресу в житті не має . Вони цего рівня не досягали , їм цей рівень дали батьки . Виникає напівсвідоме незадоволення собою і своїм життя . Хочеться чогось більшого.
І тут виникає питання , а чи варто своїх дітей забезпечувати певним рівнем , чи нехай свого рівня досягають самі ? Може тоді не будуть їм в голову лізти всякі дурниці , зароджені цим напівсвідомим невдоволення того чого вони досягли в цему житті .
Ну от така інтересна тема , троха серемудра , але я задумався