http://kalush.info/page/vulicja-tisovskogo-sto-rokiv-tomu-kalushani-prosili-sheptickogo-priznachiti-yim-paroha-imenem-jakogo-teper-nazvali-vulicju-fotoЯ тутка хтів знову підняти питання відношення до історії і історичних подій .
От приклад , мене хрестив греко-католицький ксьонз , який жив на Калініна , я не пом"ятаю його ім"я , такий маленький , згорблений , завжди ходив з портфелем . Він відбув в сибірських лягерах повних 25 років , і коли повернувся в Калуш продовжив греко-католицькі богослужіння підпільно .
А тепер цитата з статті - У 1946, після Львівського псевдособору, під тиском органів НКВС був змушений формально перейти на православний обряд .
Хто з них достойніший ? Не мені судити , і до чого закликаю інших . Історію треба знати , поважати , тому що це історія твоїх предків , і ні в якому разі не оцінювати поступки тих чи інших людей . Тому що ми багато чого не знаємо і ніколи не будемо знати про цих людей .
Так от було ОУН , УПА , Бандера , СС Галичина , Голодомор і ще багато чого , це було і про це треба знати . А от піаритись на цих подіях і використовувати ці історичні факти для досягнення своїх цілей , вважаю не правильним .
Тут у мене з Юрком була легонька суперечка про Голодомор . Так от Голодомор був і створили його штучно
комуністи, в лавах яких було й досить українського люду , але вже котрий рік підряд наші щирі урядовці піаряться на цій події , прапори , вінки , пісні . Хоча їм глубоко насрати , аби лиш рейтинг підоймився . А ми тото дійство підтримуємо .
А фактично ніхто не прийшов додому після тих церемоній , не запалив свічку і не прочитав заупокойну молитву за померлими в Голодоморі . Повага до історії повинна бути в людині всередині , а не показове скакання з прапорами .