Я колись дивилася фільм, жаль не знаю як він називається. Там розпочиналось з того, що якийсь вчитель-експериментатор заставляв учнів думати.І якось дав завдання придумати як можна покращити життя людей, зробити їх добрішими і щасливішими. І один хлопчик запропонував ідею, яка стала моментально діяти по всій Америці, а потім набула і більш масштабніших форм. Він запропонував робити іншій людині щось важливе для неї. А розплатою, вірніше оплатою мала бути допомога, саме безкорисна допомога тієї людини 2 іншим людям - причому обов"язково незнайомим ( чи не родичам, уже не пам"ятаю)...Люди платили хто чим міг. Хто своїми діями, наприклад уступав чергу на лікування чи здавав кров, чи безплатно підвозив, хто матеріальним - суддя (тато врятованої дівчинки) машину віддавав молодому адвокату просто так...
І я також подумала - от би у нас така ідея прижилась!
От розпочати з кави, а ще краще - бутербродів чи перших страв. Але, навряд чи бідняк піде в кафе. Може розпочати з магазинів - з хлібного відділу? І продумати як швидко розповсюдити серед бідних цю інформацію...Шкода лише, що малозабезпечені люди у нас встидливі, навряд чи спитають. Може просто зробити такий куточок в магазинах і кафе, де залишати "вільно підвішені" харчі, щоб не приходилось питати?