З польських нет-форумів -
w sobote przed niedziela Bozego Milosierdzia zginal tez nasz papiez Karol Wojtyla...ciekawe podobienstwo w tragediach naszego Narodu
AnGo
10.04.2010 13:15
Historia lubi się powtarzać. Jest to zdecydowanie dalszy ciąg tragedii katyńskiej.
Zdziwienie budzi fakt, że samolot próbował lądować we mgle.
Takich błędów nie robi żadna, doświadczona załoga samolotu.
A może załoga dostała błędną informację o warunkach pogodowych na lotnisku w Smoleńsku?
Jeśli tak by było, to by to znaczyło, że komuś bardzo zależało na spowodowaniu tej katastrofy, gdyż lecące tym samolotem osoby miały napewno wielu wrogów. Tak jak to było 70 lat temu.
AnGo
10.04.2010 13:17
Historia lubi się powtarzać. Jest to zdecydowanie dalszy ciąg tragedii katyńskiej.
Zdziwienie budzi fakt, że samolot próbował lądować we mgle.
Takich błędów nie robi żadna, doświadczona załoga samolotu.
A może załoga dostała błędną informację o warunkach pogodowych na lotnisku w Smoleńsku?
Jeśli tak by było, to by to znaczyło, że komuś bardzo zależało na spowodowaniu tej katastrofy, gdyż lecące tym samolotem osoby miały napewno wielu wrogów. Tak jak to było 70 lat temu.
Cezary
10.04.2010 13:28
Jednoczmy się Polacy w smutku i żałobie, wielka tragedia, współczucie i żal, bez względu na poglądy, trudno w to uwierzyć....
Klaudia..(*)..Ska..(*)
10.04.2010 13:31
Polska ta nie jest już moja!!!
Lech Kaczyński zrobił dla Polaków najwięcej!!
Panie Jezu schowaj ich pod swoje szaty obdarz ich miłością(*)!!!
Tragedia straszna nie da sie opisać zginą nie tylko prezydent ale i też człowiek który dbał o ojczezne!!(*)
Pokój ich duszom!!(*)!!!((
Andrzej Czarny
10.04.2010 13:47
Myślę, że to sprawa Rosji. Specjalnie oni go zabili, żeby powiedzieć światowi, że nie można ich ruszyć-mogą robić wszystko: zabijać w Katyniu, robić Głodomór na Ukrainie i inne zbrodnie przeciwko ludności.
martyna
10.04.2010 13:59
Polska ta nie jest już moja!!!
Lech Kaczyński zrobił dla Polaków najwięcej!!
Panie Jezu schowaj ich pod swoje szaty obdarz ich miłością(*)!!!
Tragedia straszna nie da sie opisać zginą nie tylko prezydent ale i też człowiek który dbał o ojczezne!!(*)
Pokój ich duszom!!(*)!!!Smutna
waldek
10.04.2010 14:56
czy to omen zlych wiadomosci dla naszego kraju?
czy to koniec nadzieji?
Boze nie dopusc do najgorszego
Gabriela Cioch
10.04.2010 14:58
to ogromna tragedia. bardzo dziwny zbieg okoliczności co do dnia i miejsca, lecz, proszę, pamiętajmy, że to był wypadek i władze Rosji nie miały tutaj swojej winy. niech skłoni to nas do zadumy, a nie bezpodstawnych oskarżeń wobec Rosji. a że Katyń jest miejscem przeklętym dla nas-Polaków to już swoją drogą. już drugi raz zginęła tam polska inteligencja...wieczny odpoczynek racz im dać Panie...
zdziwiony
10.04.2010 15:06
"Wszyscy się modlą..." - tak donoszą czołówki wielu serwisó internetowych. Czy nie nasówa się Wam pytanie - o co się modlą?
Np. 500 osób zgromadzonych w Warszwskiej synagodze?
Jeśli ktoś wie, o co się modlą, a co ważniejsze - dlaczego, proszę o wypowiedź.
reBUS
10.04.2010 15:21
Zawiodl ,,pragmatyzm,, a raczej jego brak!
Nie wolno gromadzic tylu waznych na jednym pokladzie.
Per analogiam - nie wolno uzalezniac sie od jednego - DYWERSYFIKACJA sie klania.
Pozatym lotniskiem docelowym byl Minsk wzgl. Moskwa jako alternatywa. Ktos (!) wydal rozkaz ladowania w Smolensku na wojskowym lotnisku by nie dojezdzac samochochodami. Mgla i wielokrotna proba (4) nie powiodla sie ale slowo ,,naczelnego,, stalo sie cialem. Ten ,,ktos,, juz wczesniej postawil pilota w stan oskarzenia za ,,niesubordynacje,, - tym razem pilot sie nie sprzeciw.
Domyślny
10.04.2010 16:21
Do AnGo
A może pilota po prostu z m u s z o n o do lądowania za wszelką cenę po trzech n i e u d a n y c h podejściach?
E
10.04.2010 16:56
WYRAZY GLEBOKIEGO WSPÖLCZUCIA DLA WSZYSTKICH RODZIN;
SWIEC PANIE NAD ICH DUSZAMI;
NIGDY TEGO SIE NIE ZAPOMNI!
Polka.
10.04.2010 17:01
Nie snujmy domysłów... W takim dniu módlmy się o spokój i wiarę.
To tragedia wielu rodzin...córek.synów braci, sióstr, ojców, matek,mężów i żon...Panie, daj mi cierpliwość, abym zmieniła to, co zmienić mogę i daj mi siłę, abym zniosła to, czego zmienić nie mogę