Вирішив поділитися з вами, форумці, власним досвідом.
Все почалося навіть не з того, що моя вага вже не показувала 66 кг, як 6 років тому і навіть не 69 кг, як 3-4 роки тому, а 73,8 (на 03.01.2014).
І не з того, що мені кілька разів знайомі люди, що не бачили мене кілька років, відкрито говорили "але ти поправився".
Це все нічого не міняло, бо ж я бачу, що то раптом якісь 4 кг в плюс за кілька років.
Людина звикає до себе. Звикає до того, що старіє і як наслідок уже не може робити речі, які робила кілька років тому, але...
Але якось я
вдруге, прикиньте, вдруге подивився цей фільм
BBC. Horizon. Есть, голодать, жить дольше / BBC. Horizon. Eat, Fast and Live Longer Год выпуска: 2012
http://banan.tv/zarubezhnye-filmy/7831/bbc-horizon-est-golodat-zhit-dolshe/Крім того я раніше бачив фільм про старіння з цим же ведучим. Там було показано, як помирав старий чоловік. Ведучий тоді розповів, що так подібно у нього помер і його батько. Тоді це відклалося у підсвідомість.
І от переглянувши вдруге (що і вам дуже раджу зробити), я вирішив, що це не аж так важко, спробувати і собі.
Звісно я не здавав аналізів, але вирішив і собі завести 2 "пісні" дні.
Коли ви подивитеся фільм, вам все стане зрозуміло і без пояснень, але я коротко розповім про себе і буду час від часу описувати власний досвід.
Ото ж, я скачав програму "Калькулятор НіКі" - калькулятор калорій, щоб прикинути, скільки це 600 калорій у "живій" їжі.
Вибрав собі середу і п'ятницю, як мої "голодні" дні і почав експеримент.
Ще додатково поясню, що метою було не тільки і не стільки схуднення, як покращення здоров'я на тепер і на майбутнє.
Я не їм усе за один раз, як у фільмі, а ділю на 3 рази.
Як то виглядає.
На сніданок їм 2 смажені яйця (можна і 3 і 4 ,але мені досить двох) і невеликий кусочок сиру (твердого, з дірками), невеликий, то такий яким ви канапку накриваєте, але на канапку їх треба зо 3, а я їм один. Плюс зелений чай без цукру.
На обід їм 100 грам якогось м'яса або риби. Замість гарніру їм або квашену капусту ( до 200 гр), або 60 грам гречки. Запиваю 100 грам світлого Калуського пива.
На вечерю 150 гр. кефіру (мав би бути 0%, але беру Галичину, ту нормальну) і маленька картоплина.
Звісно там не до калорії 600. Може бути чуть менше, може чуть більше. Головне, що їжі відносно нормального дня реально мало.
Найцікавіше, що голоду практично не відчуваю і вдається цілком нормально ходити на роботу, сидіти в не дуже теплому кабінеті і не мерзнути у ночі.
Практично то навіть не назвеш голодуванням. Я і у "непісні" дні став менше їсти. У пісні ж погано лише коли бачиш щось солодке, чи чуєш запах чогось смачного.
Ну і поки мені не попадали в "пісні" дні святкових гостин. Наприклад 7-го січня і вчора так нажерався у тещі. що потім дуже важко було заснути і спати
Незважаючи на те, що у звичайні дні можна жерти до відвалу - я схуд і далі продовжую худнути.
Так 3.01 було 73,800
10.01 72,700
15.01 72,100
17.01 71,900
До нормальної ваги вирахуваної тим же калькулятором (67 кг) - залишається ще менше 5 кг.
Можливо буду вводити третій "пісний" день у понеділок, або зменшуватиму калорійність у тих двох, що є.
Додам, що крім того, що менше їм - ніяких фізичних вправ чи занять якимось спортом - не практикую.
Як кажуть -
достаточно просто жоать на одно вєдьорко мєньше! Якщо я (а швидше не я, а ВВС і дохтори з Гамерики) когось з вас надихнули і переконали спробувати - пишіть