Ну тоді то щось типу карти поляка. І Ви не заперечуєте факту роздачі справжніх російських паспортів. А про "защіту рускага міра" говорять відкрито.
Так. Росіяни роздають справжні паспорти, а угорці і поляки - заохочення.
Але з угорцями то Ви Мілано або не все знаєте, або не все озвучуєте
Я спілкувалась на цю тему з людьми, які мають ці паспорти. Це не паспорт громадянина Угорщини, хоча в інтернеті таких дурниць написано...
Ні угорцям ні полякам євросоюз не дозволив би роздавати громадянство направо і наліво. І в тій статті, що Ви навели, дуже показовий висновок:
Це гарна тема, для того, щоб об’єднати країну, коли є багато величезних проблем в економіці, коли висловлюють занепокоєння щодо стану угорської демократії, що пан Орбан та його партія домінують у політиці. Отож, є безліч набагато важливіших питань, ніж угорські меншини за кордоном.
Це сказав сам угорець. І в Україні і в Угорщині використовують питання "громадянства" щоб відвернути увагу від справжніх проблем.
але з мадярськими пачьпортами не все так просто . точніше все дуже просто і разом з тим не дуже . саме головне це ЗНАТИ УГОРСЬКУ МОВУ на якій доведеться пройти інтервю і присягнутись - причому присяга буде з відеозаписом ( кажуть угорці теж люблять хабарі Посмішка )
Знаю, що дехто просто шукає мадярів з Берегова, Виноградова (вони там крім угорської ніякої мови не знають) і видають замість себе на співбесіді.
а уже потім знаходять тіток бабок родичів і решту необхідних мертвих душ
Мені, наприклад, ніяких родичів шукати не треба було б. У мене угорське прізвище. Хоча ніяких угорців в родині не памятають. Або колись якийсь угорець все ж був, або за часів Австро-Угорщини українське прізвище переробили на угорське.
В дитинстві трохи говорила угорською, бо часто їздили в Угорщину. Якби треба було, може й відновила б знання. Але мені не треба.