Я теж не профі, але вчусь методом спроб і помилок.
Цього року коли
білив дерева, то крім звичайної жовтої глини і гашеного вапна до розчину додав спеціальний порошок, який містив мідний купорос. А потім ще до розпускання бруньок
скропив персики і частково інші дерева розчином залізного купоросу і ще якоїсь там фігні (купив готовий паетик і розвів його у воді).
Опісля, коли вже персики рясно вкрились плодами, то я під кожне дерево
прикопав трохи курячого посліду. Звичайно булоб ефективніше розвести той послід у воді і дати йому настоятись, а вже потім підлити дерева, але не хотілось з тим бавитись.
Потім я
частково пооборивав зелені плоди з дерев персика, бо їх явно забагато і гілки можуть від ваги поламатись (як буде вітер то тим більше), а тоді не буде взагалі плодів, а так жертвую малим заради більшого.
Недавно
попідпирав деякі гілки дерев.
Ще маю триммер аби косити невелику траву. Правда газонів у мене як таких нема, але кріз асфальт на подвірї (колись він там був) уперто проростає всіляка зелена гадость. Я останній раз "
покосив" і в додачу
обприскав залишки трави гербіцидом суцільної дії "Напалм". Кажуть, що від цього трава взагалі має пропасти. З часом буде видно.
О, ше маю проблеми з садовими мурашками. Падлюки обклали хату зі всіх сторін.
Кпив на базарі два пакетики засобу від мурах. Один за 5 грн. і його треба розводити у воді та полити на мурашники + перемішати верхній шар грунту, а другий за 15 грн. - то є приманка отрута для мурах, її треба розсипати біля мурашника і мурахи самі отрують таким чином всю колонію. З народних методів чув, шо мож полити мурашник концентрованим розчином кухонної солі або оцтом.