Трохи ми не туди зайшли. Спробую пояснити без емоцій, бо я насправді не є емоційною. Собак я люблю, як і інших тварин. І я не є фанатом в цій справі. Власне взятися за цю справу мене спонукала не так моя любов до собак, як НЕЛЮБОВ частини суспільства до цих нещасних. Скажу чесно - питання відмови від мяса я перед собою ставила, але відповіла собі, що я не можу наразі цього зробити. Тому намагаюся не заходити і не дивитися, коли мама мені каже "а йди подився, яке гарне уже наше телятко" бо знаю, що воно все одно рано чи пізно стане ковбасою. Але це емоції. А тепер про собак. Як я вже сказала, я їх люблю і тому, відповідно, скільки б їх не було - вони мені не заважають. Я просто знаю, як себе поводити, я знаю, що вони для моїх дітей не більша загроза, ніж, наприклад, автомобілі, і я навчила свою дитину, як треба поводитись з собаками. Але я розумію, що собаки є переносниками інфекцій, можуть нести загрозу малим дітям, є джерелом забруднення і шуму. Тому їх треба прибрати з вулиць. Мені просто не байдуже ЯК це буде зроблено, бо наприклад свиню чи кролика вбивають. але його смерть приносить якусь користь. Так уже не нами заведено, що Господь створив частину створінь мясоїдними. І я думаю, що в цьому є сенс. Але це тема іншої дискусії. Та простий відстріл собак, як на мене - безглуздя. Виходить, що ми вбиваємо просто так, бо їм не пощастило народитися. Ось із цим я не згідна. Інша сторона медалі - світовий досвід, який показав, що простий відстріл не тільки безглузда демонстрація жорстокості, але він і неефективний. Тому я б хотіла нагадати скептикам, тим, що "люблять свого пса але ні копійки не дали б на бродячих" - ми стараємося не для себе, але більше для вас. Мене не дратує гавкання собаки. Мене не дратує, що вони бігають по вулицях. Але я розумію, що це дратує вас. Тому ви навіть більше ніж я зацікавлені в тому, щоб поступово бродячих тварин на вулицях стало менше. У вас же є діти. Невже вам би хотілося, щоб ваша дитина спостерігала на вулицях вбивства тварин? Чи хворих тварин, чи поранених. Я не хочу вам читати моралі і казати, що це може спонукати вашу дитину бути жорстокою чи щось інше, я просто вірю в те, що ви все ж не хотіли б щоб ваша дитина таке спотерігала і все.