Не знаю чому, але в мене ще ніколи не було серйозних проблем на вулиці з собаками.
Перехрестіться і подякуйте Богу.
Мене теж у житті разів 4 всього кусали собаки і то зовсім не серйозно.
Я також знаю правила поведінки, тому може й не було серйозних випадків, але не треба все списувати на дурних людей.
Собака - то є звір.
Голодна розлючена собака в період гону - то є небезпечний звір.
В ідеалі не повинно бути прямих контактів між такими дикими звірами і людьми.
Але до ідеалу у нас дуже далеко.
Тому не можна все звалювати на собак ,які не винні, що їх вигнали на двір, як і не можна все спихати на людей, які не винні, що бояться собак.
Я вже мабуть і не раз описував ситуацію, коли в ночі (бо в зимі 22 00 то вже ніч) повертався додому, нікого не зачіпаючи і не провокуючи і на мене напали двоє собак, одна з яких шавка підбігла і почала гавкати, щоразу наближаючись, а інша покруч дворняги і боксера, роззадорена шавкою почала робити те саме.
Якби мені не прийшло до голови зліпити сніжку (бо каміння чи палиці не було) то фіг зна чим то могло б закінчитися.
Тому не слід боятися, але і не слід ідеалізувати собак. Просто Вам ще пощастило не потрапити у подібну ситуацію.
Треба добиватися, щоб наш мер "господар свого слова", який заявляв , що вже у травні 2011 року має бути притулок для бездомних тварин, все ж своє слово вмів не лише забирати, а і дотримувати.
А коли такий притулок все ж хоч трохи вималюється - допомагати цій справі і добровільними пожертвами і і всіма іншими методами. От тоді можна буде сказати, що ми як люди поступаємо мудро і гуманно.
А поки - рятуймося як хто вміє.