Чесно кажучи, я думала, що на проблему з бродячими собаками усім наплювати або ж одна думка - вбивство.
Особисто мене теж дуже турбує дане питання. Аж плакати хочеться, коли бачу на вулиці тих беззахисних безхатьків. І з цим треба щось робити.
У себе у дворі підгодувую декількох песиків. Але це все, що особисто в моїх силах на даний час.
Писати тут гучні фрази замало. Просто побалакати та й забути?
Мені дуже сподобалося як зробили у Чорногорії. Я думаю для нашого міста це під силу. Окрім того, людям в селі тих собак не потрібно. А якщо комусь так сильно потрібно, хай побігає зі справочками=) Тоді бажання відпаде. В мене одна знайома в селі має собаку і вона його ненавидить. Я ж їй кажу, для чого тоді заводила? А вона відповіла "Щоб залишки їжі не викидувати". Чесно, мені було смішно такій дурній відповіді. Я ж їй кажу, заведи свиню - її то ти точно любитимеш і користі більше, тобто вигоди. Саме вигоди, бо людина - корислива по своїй натурі, і чого їй не треба - того позбувається. Не бігають же по вулицях свині чи корови. Їх чисельність людина може регулювати. В принципі так як і чисельність собак і котів. Просто легше 2-3 рази в місяць втопити цуценят чи вивезти за село, ніж один раз стерилізувати - і не мати мороти аже до смерті собаки.
Є у Калуші одне місце, важко притулком назвати, але все ж таки хоч якась допомога для хворих тварин. Стараються про це місце не розголошувати, так як є хитрі, які б із задоволенням віддали туди своїх тварин. Однак ніхто з них і гривні не дасть на утримання притулку. Є і просто злі роти і очі.
наразі стерилізацією безхатьківв ніхто не займаєтиметься, так як діють гицлі. І це марна роботи. До прикладу, особисто я за свій кошт стерелізувала би і виходила б кількох собак. Але де гарантії того, що завтра не прийдуть гицлі і не вбють цих песиків?
А собаки як бігали по вулицях і так бігатимуть, допоки охочих допомогти буде не декілька, а ціла громада підніме це питання. І гроші перестануть на гицлів виділяти, які і так до них не доходять, а як завжди по інших кишенях.