кожен сайт записує айпішку з якої ви заходите. і навіть наш форум. просто бере і записує собі. тако безкомпромісно навіть не просить чи вимагає.
зі і провайдери також ведуть логи. куди і коли... )
гугл вже декілька років збирає інформацію про кожного юзера. це все йому потрібно для моніторингу за вашою повіденкою, інтересами аби потім правильно строїти пошукову видачу.
зараз я так думаю їх може який комітет з захисту споживачів притиснув аби вони повідомляли шо збирають інформацію, ось і обновили правила.
а по темі контакту - я б не радив вам фанатіти і все достовірно там заповнювати, рано чи пізно вилізе боком, аби не жаліли.
в наш час про "приватність" тільки в вікіпедії можна прочитати, відколи розвинулися інформаційні технології ведеться тотальний контроль, за кожним вашим кроком.
може хтось піднімає бучу коли його просять дати паспорт при обміні 100баксів в обмінику, а вот викладати аватрки в інтернеті зроблені біля вашої нової плазми за 20000грн, чи веєр з бабла - то нічого дивного, якщо вас обкрадуть бандити)
доречі для інформації. в америці сотові оператори зобовязані вести трекінг за кожним користувачем і зберігати цю інформацію. тобто повний ваш маршрут пересування. на вулицях нью-йорка розміщено 1000 камер на 1кв км. також трекінг по платіжній карті, якою в америці всі користуються.
ну це все аргументується якби задля безпеки. від терактів і тп.
но памятайте якщо вас захочуть знайти. то знайдуть
п.с. ось найшов стареньке відео про анонімність)
http://www.universalsubtitles.org/ru/videos/YSEgofMg2wgv/ru/80608/з субтитрами.